Ferenc pápa augusztusi imaszándéka a közép- és kisvállalkozók támogatásáért

Ferenc pápa – 2022. augusztus 4., csütörtök | 17:20

Augusztus 2-án, kedden tették közzé Ferenc pápa augusztusi imaszándékát, mely a világjárvány és a háborúk következtében kialakult, a kis- és középvállalkozókat különösen súlyosan érintő társadalmi-gazdasági problémákra összpontosít.

A világjárvány és a háborúk következtében a világ súlyos társadalmi-gazdasági válsággal néz szembe. Még nem vetettünk számot vele! Azok között, akik emiatt súlyos károkat szenvednek el, vannak kis- és középvállalkozók is.

Ők azok, akik a kereskedelemben, a kézművesiparban, a köztisztaság, a közlekedés és sok más egyéb szektor terén működnek.

Ők azok, akik nem szerepelnek a leggazdagabbak és leghatalmasabbak rangsoraiban, ám akik a nehézségek ellenére társadalmi felelősségvállalásukat megtartva teremtenek munkahelyeket.

Ők azok, akik a közjó terén végeznek beruházást, ahelyett, hogy adóparadicsomokba rejtenék pénzüket.

Hihetetlen kreativitással szentelik magukat arra, hogy alulról változtassák meg a dolgokat, ahonnan mindig a legjobb alkotóerő tör fel. Bátorsággal, erőfeszítéssel, áldozatvállalással fektetnek be az életbe, és így jólétet, lehetőségeket és munkahelyeket teremtenek.

Imádkozzunk azért, hogy a gazdasági és társadalmi válság miatt súlyosan károsult kis- és középvállalkozók megtalálják a szükséges eszközöket, hogy tovább folytathassák tevékenységüket, azon közösségek szolgálatában, amelyben élnek.

Forrás: Vatikáni Rádió; Jezsuita.hu

Videó: Jézus Társasága Magyarországi Rendtartománya YouTube-csatornája

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria