Ferenc pápa egy éve ajánlotta fel Oroszországot és Ukrajnát Szűz Máriának – Kérjük ma is a békét!

Ferenc pápa – 2023. március 25., szombat | 11:30

Ferenc pápa a március 22-i általános kihallgatás végén felidézte, hogy tavaly március 25-én felajánlotta Oroszországot és Ukrajnát Szűz Mária Szeplőtelen Szívének. Arra kérte a hívő közösségeket az évfordulón újítsák meg a felajánlást, kérve a béke kegyelmét.

Egy évvel ezelőtt, 2022. március 25-én a pápa a Fatimai Szűzanya szobra előtt a bazilikában és a Szent Péter téren jelenlevő több ezer hívővel együtt, valamint szeretetközösségben a világ hívő közösségeivel felajánlotta Oroszországot és Ukrajnát Szűz Mária Szeplőtelen Szívének. Könyörgött a Szűzanyának, hogy oltsa ki a gyűlöletet és csillapítson le minden bosszút.

Ferenc pápa a mostani általános kihallgatás végén felidézte az egy évvel ezelőtti eseményt:

„Szombaton lesz Gyümölcsoltó Boldogasszony főünnepe, és most visszagondolunk a tavalyi március 25-re, amikor a világ összes püspökével együtt az Egyházat és az emberiséget, különösen Oroszországot és Ukrajnát, Mária Szeplőtelen Szívének ajánlottuk.”

A pápa kérte: „Ne fáradjunk bele, hogy a béke ügyét a Béke Királynőjére bízzuk! Ezért

arra szeretnék kérni minden hívőt és közösséget, különösen az imacsoportokat, hogy minden március 25-én újítsák meg a Szűzanyának való felajánlást, hogy ő, aki anya, mindannyiunkat megőrizzen egységben és békében.

Ne feledkezzünk meg ezekben a napokban a meggyötört, sokat szenvedő Ukrajnáról sem!”

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria