Ferenc pápa márciusi imaszándéka a bioetika kihívásaira adott keresztény válaszokért

Ferenc pápa – 2022. március 11., péntek | 13:29

Ferenc pápa márciusi imaszándéka: „Imádkozzunk, hogy sikerüljön keresztény válaszokat találni a bioetika kihívásaira.” A Szentatya videoüzenetét a Pápa imavilághálója tette közzé, a magyar nyelvű videót pedig a jezsuiták adták közre március 11-én.

Imádkozzunk, hogy sikerüljön keresztény válaszokat találni a bioetika kihívásaira.

A tudomány egyértelműen előrehaladt, és a bioetika ma sok problémát vet fel, amire válaszolnunk kell. Nem dughatjuk a homokba a fejünket, mint valami strucc.

A biotechnológiai eljárásoknak mindig az emberi méltóság tiszteletén kell alapulniuk. Például az embriókkal nem lehet úgy bánni, mintha egyszerűen nyersanyagok lennének, amit használnak és eldobnak. Ők is részesei ennek a kultúrának, amely felhasznál és eldob: ez nem lehetséges, hogy így terjesszük ezt a kultúrát, amely oly sok kárt okoz!

Nem engedhetjük meg, hogy a gazdasági profit határozza meg a bio orvostudományi kutatásokat.

Egy még mélyebb és finomabb megkülönböztetés segítségével kell megértenünk azokat a mélyreható változásokat, amelyek történnek. 

Nem arról van szó, hogy fékezzük a technológiai fejlődést, hanem hogy elkísérjük azt! Arról van szó, hogy megvédjük mind az emberi méltóságot, mind a fejlődést.

Vagyis nem fizethetjük meg a fejlődés árát az emberi méltósággal! Nem! Ezek együtt járnak, harmonikus egységben.

A bioetika ezen új kihívásai előtt állva imádkozzunk, hogy a keresztények imáikon és társadalmi aktivitásukon keresztül előmozdítsák az élet védelmét.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Vatican News

Videó: Jézus Társasága Magyarországi Rendtartománya YouTube-csatornája

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria