A szíriai keresztény gyermekek megsegítésére rendeztek jótékonysági koncertet Budapesten

Hazai – 2024. május 14., kedd | 14:59

Gyermekek a gyermekekért! címmel rendezett jótékonysági koncertet a szíriai keresztény gyermekek megsegítéséért a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Szent II. János Pál Kutatóközpontja május 11-én, szombaton a krisztinavárosi Havas Boldogasszony-plébániatemplomban. Az esemény fővédnöke Erdő Péter bíboros, prímás volt.

Az este hat órakor kezdődő koncert hagyományteremtő céllal első ízben a szíriai háborúban nélkülöző és üldözött keresztény gyermekek megsegítését tűzte ki célul. A Pázmány Péter Katolikus Egyetem Szent II. János Pál Pápa Kutatóközpontja szervezésében megvalósuló eseményen a templom tejesen megtelt az adakozni szándékozó hallgatósággal.

Az ifjú előadók változatos műsorszámokkal készültek az adománygyűjtő rendezvényre, akiket Hanna Ghoneim melkita katolikus pap, a szír keresztény közösség és bécsi jótékonysági szervezet képviselője személyesen köszöntött.

A koncerten a nagylelkű felajánlásoknak köszönhetően 1000 eurót sikerült összegyűjteni, a befolyt összegből számos, az iskolai oktatáshoz nélkülözhetetlen tanszer beszerzése válik lehetővé.

A rendezvényen közreműködött Blazsek Andrea vezetésével a Pannonia Sacra Katolikus Általános Iskola gyermekkórusa, Horváth Benedek orgonaművész, valamint Hidvéghi Regina fuvolán, Hoffman Dávid gitáron, Gauland Kristóf orgonán.

Forrás: Pázmány Péter Katolikus Egyetem

Fotó: Makovi Péter

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria