Begördült az ajándék az idén tízéves székesfehérvári Szent Kristóf Ház udvarára

Hazai – 2020. január 31., péntek | 18:05

Spányi Antal megyéspüspök január 30-án adta át a Székesfehérvári Egyházmegye ajándékát a Szent Kristóf Ház Fogyatékkal élők Nappali Intézményének, mely lehetőséget teremt a családi kapcsolattartásra, az ügyintézésre, valamint segíti az akadályozottsággal élő fiatalok eljutását az orvosi vizsgálatokra, különböző szabadidős programokra.

Az új autó az eddig használt, közel húsz éves, már nem korszerű járművet váltja ki. „Nagy hasznunkra lesz az új autó, amikor táborozni megyünk, rendezvényekre hívnak minket, és különböző programokat szervezünk” – mondta Magyar László, az idén tízéves Szent Kristóf Ház intézményvezetője

A kiválasztott gépjármű, nagy utasterének és csomagtartójának köszönhetően óriási segítséget jelent a nehezebben mozgó vagy kerekesszékes fiatalok számára, valamint a kerekesszék szállításában is. Ez különösen fontos például annak a halmozottan akadályozott fiatalnak, aki Gárdonyban él, és csak így oldható meg a rendszeres bejárása a Székesfehérvári Egyházmegyei Karitász által fenntartott Szent Kristóf Házba.

Az eseményt közös imádság zárta, végül a püspök megáldotta az autót.

Forrás és fotó: Székesfehérvári Egyházmegye; Katolikus Karitász

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria