Egyéves a zselickislaki katolikus idősotthon

Hazai – 2017. november 8., szerda | 12:23

Egy évvel ezelőtt adták át a Zselic Katolikus Idősek Otthonát a Somogy megyei Zselickislakon, ahol jelenleg 95-en élnek. Az évfordulót szentmisével ünnepelte az intézmény, melyet Varga László megyéspüspök celebrált.


KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

Az ünnepség elején Zöldy Pál igazgató köszöntötte a jelenlévőket. A főpásztor prédikációjában Szent Pál apostol Rómaiaknak írt levele szavaival szólt az idősekhez: Isten bízik bennünk, hogy képesek vagyunk életünk utolsó pillanatáig a jót választani. Bízik abban, hogy hűségesek vagyunk a szeretethez. „Ami a testvéri szeretetet illeti, legyetek gyöngédek” – írta Szent Pál. – Minél megtörtebb a test, minél többet szenvedett a lélek, annál inkább vágyakozik a tiszteletre és a gyengédségre.

„Legyetek tüzes lelkűek!” Még idősen, betegen is lehet tüzes lelkű valaki. A Szentlélek tüzét nem veheti el senki, csak táplálni kell, hogy izzon bennünk – buzdított Varga László.

Ahogy múlnak az évek, egyre többször előjön a remény kérdése. A közeljövővel kapcsolatban: lesz-e, aki gondoskodik rólunk, illetve a távolabbi jövőben: van-e mennyország, illetve van-e ott nekem helyem? Legyetek örvendezők a reménységben, mert Jézus Krisztus előrement, és elkészítette a helyet mindenki számára! Ez a mi reményünk! Ha ezt tudjuk, hogy a mennyei Atya vár minket, akkor könnyebben el tudjuk viselni a nehézségeket, a mindennapokban adódó akadályokat – fogalmazott a megyéspüspök.

Varga László elmondta, sok idős embertől hallja: „Semmit nem tudok csinálni.” A főpásztor hozzátette: Ez nem igaz! Tud imádkozni, szeretni, hálát adni, megköszönni. A legfontosabb dolgokat tudják az idősek, amiket fontos gyakorolnunk, hisz ezek nélkül a világ kegyetlen. Hálát adok azért, hogy vagytok! Azért, hogy ez az otthon működik, és hogy ebben az otthonban szeretet van.

A szentmise után – melyen a zenei szolgálatot Bogáthy Gábor, Bogáthy József, illetve Szili Zoltán végezték – Gelencsér Attila a térség országgyűlési képviselője köszöntötte a jelenlévőket.

A zselickislaki nyugdíjasklub kórusának fellépése után az otthon lakói gyertyafénykeringővel és versmondással kedveskedtek a vendégeknek. Az ünnepség az otthon mindennapjait bemutató vetítéssel zárult.

Forrás és fotó: Kaposvári Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria