Húszéves a Budapesti Katolikus Kórházlelkészség

Hazai – 2024. február 11., vasárnap | 15:13

A betegek világnapja alkalmából az alábbi videókkal mutatkozik be az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye Kardinális médiacsatornáján a húsz éve alapított Budapesti Katolikus Kórházlelkészség.

Kampfmüller Sándor, a kórházlelkészi szolgálat vezetője a húsz éve alapított kórházlelkészségről, munkájuk fontosságáról, a beteglátogatás iránti elhivatottságról beszélt a Kardinális csatornának.

A következő felvételeken Huszti Zoltán és Horváth Zoltán kórházlelkészek osztják meg tapasztalataikat, személyes élményeiket – arról is szólva, hogy miért ne féljenek a hozzátartozók a betegekhez papot hívni.

Huszti Zoltán személyes hangon beszél arról, miért állt a betegek szolgálatába, nem titkolva, hogy ez a feladat eleinte mennyire nem volt könnyű számára, ám megkapta a kellő erőt és támogatást. Kitől és milyen körülmények között? – a Kardinális csatorna legújabb adásából ez is kiderül. Majd elkísérhetjük Huszti Zoltánt egy súlyos beteg ágyához.

A betegek világnapja alkalmából Horváth Zoltán terézvárosi plébános is megosztotta személyes tapasztalatait mint kórházlelkész. A videóból megtudhatjuk, hogyan viszonyulnak a betegek az őket látogató papokhoz, és hogy mi az oka annak, hogy legtöbbször a hozzátartozók félnek a legjobban a szentségek kiszolgáltatásától.

Horváth Zoltán felhívja a figyelmet a beteglátogatók munkájának fontosságára, hiszen – mint fogalmaz – „pontosan tudja mindenki, hogy ennek a földi életnek vége lesz, és nem félelemmel s terhekkel akarja átlépni a beteg a kaput, hanem tisztán és szabadon. Majd örömmel állni az Úristen színe előtt”.

Forrás és videó: Esztergom-Budapesti Főegyházmegye

Fotó: Budapesti Katolikus Kórházlelkészség Facebook-oldala

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria