Naponta közel száz kiló élelmiszert oszt ki a Pécsi Egyházmegyei Karitász

Hazai – 2020. szeptember 30., szerda | 9:00

Élelmiszermentéssel kapcsolatos kiállításra várja a Pécsi Egyházmegyei Katolikus Karitász az érdeklődőket szeptember 25. és október 4. között, akik nem csupán számszerű adatokat kapnak a naponta feleslegessé váló élelmiszer-mennyiségről és a túltermelésről, de a saját szemükkel is láthatják, hogy mennyi étel kerül a kukába.

Az élelmiszermentés mint a Pécsi Egyházmegyei Katolikus Karitász egyik kiemelt tevékenysége azt a célt szolgálja, hogy a lejárat előtt álló, még fogyasztható ételeket a hipermarketekből eljuttassa a nélkülöző családok számára. A segélyszervezet az év minden napján, amikor a partnerüzletek nyitva tartanak, több tucat pékárut, zöldséget, gyümölcsöt és – a hűtőláda-kapacitás függvényében – hústermékeket juttat el a rászorulókhoz.

„Egy átlagos napon 60 kilogramm pékárut, 45 kilogramm zöldséget és gyümölcsöt szállítunk ki, ez évente összesen csaknem 90 000 kilogramm fogyasztásra alkalmas élelmiszert jelent. Mindezzel a Karitász 500 családot támogat” – tájékoztatott Besenczi Zsolt, a Pécsi Egyházmegyei Karitász igazgatója, aki a Tanulófesztiválhoz és a Teremtés Hete programokhoz kapcsolódóan interaktív kiállításon vezette körbe a Pécsi Püspöki Hittudományi Főiskola hallgatóit szeptember 25-én, pénteken reggel.

A Pécsi Egyházmegyei Katolikus Karitász Központjában megtekinthető kiállításon egy élelmiszerekkel teli szemetes is a tárlat részét képezi, ezzel reprezentálva a naponta kidobott ételmennyiséget, így nem csupán képi és írott tartalmakkal szemlélteti a túltermelés következményeit.

Az érzékenyítő és elgondolkodtató kiállítás a Tanulófesztivál, illetve a Teremtés Hete program keretében szeptember 25. és október 4. között mindenki számára szabadon látogatható 8–16 óráig a Janus Pannonius utca 4. szám alatt. Előzetes bejelentkezéssel kapcsolatban a +36-30-936-8095 számon lehet érdeklődni.

Forrás és fotó: Pécsi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria