Reméljük, jövőre ismét egy asztal mellé ülhetünk – Ételosztást tartottak Rákosmentén a Karitásszal

Hazai – 2021. december 23., csütörtök | 20:48

Háromszáz adag meleg étellel segítette a Budapest XVII. kerületében élő hátrányos helyzetű családokat és időseket a Katolikus Karitász és a Rákosmenti Adományház Egyesület. Az adományokat két helyszínen osztották december 23-án. A Katolikus Egyház hivatalos segélyszervezete immáron tíz éve támogatja karácsony előtt a nehéz sorsúakat Rákosmentén.

Az ünnep előtti időszakban, kapcsolódva a „Tárjátok ki a szíveteket!” elnevezésű adventi segélyakcióhoz, ételt osztottak Rákosmentén a Katolikus Karitász önkéntesei. A Budapest Főváros XVII. Kerület Rákosmente Önkormányzata, valamint a Rákosmenti Adományház Egyesülettel közös szervezésben megvalósult ételosztáson a rászoruló családok szaloncukrot, a legszegényebbek pedig egy kerületi cég jóvoltából fenyőfát is kaptak.

Écsy Gábor, a Katolikus Karitász országos igazgatója elmondta, két helyszínen összesen háromszáz adag tarhonyás húst és csemegeuborkát, valamint kenyeret osztottak most szét, ügyelve az egészségügyi előírásokra. Az ételeket biztonságos módon, előre dobozolva szállították a helyszínre.

Sajnos idén sem tudtunk igazán találkozni az itteni idősekkel és családokkal. Bízunk abban, hogy jövőre már újra egy asztal mellé tudunk ülni, és nemcsak ételt, hanem jó szót is adhatunk és kaphatunk a rákosmentiektől.

Jelenleg is folyamatosan adjuk át a hozzánk eljuttatott »Angyalbatyukat«. A szegény családok gyermekeinek szánt karácsonyi ajándékokat munkatársaink és önkénteseink szállítják ki az ország egész területén. Köszönet érte mindenkinek, aki személyesen vagy online adományozással támogatott minket.”

Dunai Mónika helyi országgyűlési képviselő, a Rákosmenti Adományház Egyesület vezetőségi tagja kiemelte, hogy az idei ételosztás már a tizedik, amit a Karitásszal közösen szervez az egyesület.

„Ez nem egy kampányszerű alkalom, hiszen november közepétől folyamatosan támogatjuk a rászorulókat meleg étellel, természetesen a járványügyi szabályok betartásával. Jó, hogy ebben mindig vannak támogatóink, mint ma a Karitász.”

Bár az „Angyalbatyu” akciónak december 23-ával vége, a Katolikus Karitász „Tárjátok ki a szíveteket!” segélyakciójához még az év végéig lehet csatlakozni a 1356-os adományvonal hívásával, vagy a Karitasz.hu oldalon keresztül.

Forrás és fotó: Katolikus Karitász

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria