Salvatore Perrella olasz mariológus mutat be szentmisét Angyalföldön

Hazai – 2017. október 4., szerda | 13:11

Október 8-án, vasárnap, Magyarok Nagyasszonyának főünnepén délelőtt fél 11-kor Salvatore Perrella szervita atya mutat be szentmisét az angyalföldi Szent Mihály-templomban, melyet megelőzően a fatimai jelenések századik évfordulója alkalmából felajánlják a plébániát a Szűzanya szívének.

A felajánlási szertartást jó idő esetén a plébánia előtti téren tartják, közvetlenül a 9-es mise után, 10 órai kezdéssel; majd körmenetben vonulnak a templomba (Budapest, XIII. kerület, Babér utca 17/A), ahol ünnepi szentmisét tartanak, melynek főcelebránsa és szónoka szintén az olasz mariológus professzor lesz.

Salvatore Perrella Nápolyban, Firenzében és Rómában tanult filozófiát és teológiát. Dogmatikus teológiából doktorált a Pápai Gergely Egyetemen. 1987 óta tanít a Marianum Pápai Teológiai Fakultáson, amelynek 2011 és 2017 között igazgatója is volt. Emellett mariológiát tanít több római egyetemen és Bolognában. A Nemzetközi Pápai Mária Akadémia igazgatótanácsának tagja.


Az angyalföldi Szent Mihály-templom

2010 márciusa és 2014 januárja között a Hittani Kongregáció prefektusa annak a nemzetközi bizottságnak a tagjai közé választotta, amely XVI. Benedek pápa utasítására vizsgálatot kezdett a međugorjei jelenések ügyében.

A modern mariológia témájában számos nemzetközi konferencián vett részt, tudományos értekezései irányadónak számítanak. A Szentszék napilapjában, a L’Osservatore Romanóban is rendszeresen publikál. 2009-ben Stefano De Fiores és Valeria Ferrari Schiefer társzerkesztőkkel együtt kiadták a Mariológiai szótárat. 

Fotó: jp2doc.pl

Magyar Kurír
(tzs)

Kapcsolódó fotógaléria