Szocska A. Ábel püspök felhívása: Adjunk menedéket menekült embertársainknak!

Hazai – 2022. február 25., péntek | 8:57

Szocska A. Ábel nyíregyházi megyéspüspök levélben fordul az egyházmegye híveihez és az otthonaikat elhagyni kényszerülő menekült embertársainkhoz. Az alábbiakban közzétesszük a főpásztor felhívását.

Az Ukrajnában zajló megrendítő eseményekre reagálva arra hívom kedves Mindnyájukat, hogy segítsünk azoknak, akik ebben a rendkívüli helyzetben otthonaikat elhagyni kényszerülnek, és Magyarországra menekülnek Kárpátaljáról, Ukrajnából.

Az egyházmegye hívei és családjai közül, kérem, jelentkezzenek a segitunk@nyirgorkat.hu e-mail-címen, vagy a +36 30/976 4914-es telefonszámon azok, akik valamilyen módon menedéket tudnak nyújtani a háború elől hazánkba menekülő embertársainknak: felebaráti szeretetből és irgalmasságot gyakorolva üres szobákba, szabaddá tett ágyakba, esetlegesen üresen álló ingatlanokba befogadnák az arra rászorulókat.

Azoknak a jelentkezését is várjuk, akik látják ezt az üzenetet, és segítségre, átmeneti szállásra, menedékre szorulnak.

Adja az Úristen, hogy ne legyen rá szükség, mégis fel kell készülnünk arra az eshetőségre, hogy talán most meg kell tennünk azt, amit az Úr Jézus elvár tőlünk: „idegen voltam, és befogadtatok” (Mt 25,35).

A béke Fejedelméhez, Istenünkhöz esdő imádsággal és szeretettel:

+ Ábel

Aki segíteni tud, vagy rászorul a segítségre, jelentkezzen a segitunk@nyirgorkat.hu e-mail-címen, vagy a +36 30/976 4914-es telefonszámon.

 

Forrás és fotó: Nyíregyházi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria