Több mint 12 ezer rászorulónak segít a Katolikus Karitász húsvét előtt

Hazai – 2021. március 26., péntek | 14:51

Közel 100 tonna élelmiszer gyűlt össze a „Tartós szeretet” adománygyűjtő akció során. A Katolikus Karitász önkéntesei országszerte több mint 12 ezer csomagot állítottak össze a felajánlásokból, amelyeket a karitászcsoportok adnak át a rászorulóknak.

Március 7. és 14. között zajlott hazánkban a nagyböjti élelmiszergyűjtés: a templomok mellett a Karitász 16 egyházmegyei központjában és több gyűjtőponton is fogadták a felajánlásokat. A munkát megnehezítette a járványhelyzet, hiszen több egyházmegyében nem megengedett a szentmisét személyes jelenléttel tartani.

A beérkezett adományokból a karitászcsoportok készítettek ajándékcsomagokat, amelyeket még húsvét előtt eljuttatnak a közelükben élő rászoruló családokhoz, idősekhez, hátrányos helyzetűekhez, egyedülállókhoz.

Az idei nagyböjti akció során az összesen 96 tonna élelmiszerből országosan több mint 12 ezer család részesül az ünnep előtt.

Az átlagosan 8 kilogrammos csomagok lisztet, olajat, rizst, cukrot, tésztát, konzerveket, teát, készételkonzerveket és édességet tartalmaznak. Az ajándékcsomagokba több helyen húsvéti apróságok is kerültek a gyermekek számára, valamint húsvéti ajándékkártyákat is készítettek az önkéntesek.

Az akció a vírushelyzetre való tekintettel folytatódik.

Écsy Gábor, a Katolikus Karitász országos igazgatója elmondta: „Sokan jelezték, hogy adományaikat személyesen nem tudták leadni, ezért online módon folytatjuk húsvét végéig a gyűjtést.

A 1356-os adományvonal hívásával hívásonként 500 forinttal tudnak hozzájárulni a segítségnyújtásunkhoz.

Szeretnénk még több rászoruló, hozzánk forduló embertársunkat támogatni, akik számára a mostani napok munkahelyük elvesztése, családjaikban történt megbetegedések miatt különösen nehezek.”

A Katolikus Karitász munkatársai hálásan köszönik minden adományozó nagylelkű segítségét, akiknek köszönhetően évről évre több ezer családnak segíthetnek ünneppé tenni a húsvétot.

Forrás és fotó: Katolikus Karitász

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria