Vászontáskákkal segíthetünk – A Máltai Szeretetszolgálat és a Spar kezdeményezése

Hazai – 2019. október 15., kedd | 15:52

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat tiszaburai varrodájában készülő vászontáskákat értékesítenek mostantól az Interspar hálózatában – jelentették be október 15-én. A bevételből a hátrányos helyzetű település varróüzemében dolgozó lányokat és édesanyákat segítik, miközben környezetbarát alternatívát nyújtanak a bevásárlás során.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat és több mint húsz éve állandó stratégiai partnere, a Spar legújabb közös kezdeményezése keretében a tiszaburai varróüzemben foglalkoztatott lányok és asszonyok által készített vászon bevásárlótáskákat értékesítik az Interspar üzletek.

Tiszabura az ország egyik legszegényebb településeként ismert, a faluban három éve zajlik a Máltai Szeretetszolgálat felzárkózást segítő Jelenlét programja. A segélyszervezet iskolát, óvodát és szociális irodát működtet itt, valamint asztalosműhelyt és varróüzemet is létesített. A varrodában a településen élő nők dolgoznak, akik a helyben szervezett képzésen sajátították el a szakmát. A korábban segélyekre szoruló, elhelyezkedni nem tudó lányok és asszonyok ma már értékteremtő munkát végeznek, ami a családok életét is megváltoztatta. Az üzem első nagy sikere az idei Budapest Borfesztiválra készített több mint negyvenezer nyakba akasztható pohártartó elkészítése volt, a mostantól kapható vászontáskák pedig a második komoly referenciamunkát jelentik.

„A többször használható környezetbarát bevásárlótáskák forgalmazásával a Spar-csoport munkával látja el a tiszaburai üzemet, ezzel jelentősen hozzájárul a varroda hosszú távú működéséhez” – mondta Romhányi Tamás, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat kommunikációs vezetője. A tiszaburai vászontáskák az Interspar hipermarketekben 549 forintos darabáron vásárolhatóak meg a kasszasoron, és ahogy a varróüzem növeli a termelést, úgy válnak elérhetővé egyre több Spar szupermarketben is 2020 elejétől.

„A Spar családi vállalkozásként mélyen átérzi a közösségek szolgálatának fontosságát, számtalan hasznos és jótékony kezdeményezés támogatói vagyunk, köszönhetően vásárlóinknak is. Folyamatosan új programokat tervezünk és indítunk közösen, amelyek között kiemelt helyet foglal el a nehéz sorsú családok felkarolása. Többet szeretnénk adni, mint az alkalmankénti támogatás, ezért komplexebb, hosszú távú és fenntartható támogatási rendszerben gondolkodunk, amely nagy eséllyel vezet eredményre” – mondta Maczelka Márk, a Spar kommunikációs vezetője.

A tiszaburai varrodában készült vászontáskák nem csupán strapabírók, hanem divatosak is. Az egyedi megjelenés a Máltai Manufaktúra kommunikációs partnerének, a Carbon Group ügynökségnek köszönhető, amely támogatásképpen minden grafikai és dizájnmunkát ingyenesen végzett a Magyar Máltai Szeretetszolgálat számára.

Forrás és fotó: Magyar Máltai Szeretetszolgálat 

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria