Vecsei Miklós újra miniszterelnöki biztos

Hazai – 2022. június 9., csütörtök | 14:56

Orbán Viktor miniszterelnök új kormányában ismét a diagnózisalapú felzárkózási stratégia végrehajtásáért felelős miniszterelnöki biztosnak nevezte ki Vecsei Miklóst. A kinevezés június 8-án lépett hatályba.

A Magyar Közlöny mellékleteként megjelenő Hivatalos Értesítőben közzétett miniszterelnöki utasítás szerint a kormányfő a Magyar Máltai Szeretetszolgálat tevékenységét elismerve a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alelnökét, Vecsei Miklóst a diagnózisalapú felzárkózási stratégia végrehajtásáért felelős miniszterelnöki biztosnak nevezte ki.

A háromszáz legszegényebb település felzárkózását szolgáló program 2019-ben indult, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Jelenlét programjának módszerét alapul véve; a megvalósításban húsz civil szervezet vesz részt. A tevékenységet 2019 májusától miniszterelnöki biztosként Vecsei Miklós irányította. Az elmúlt három évben 118 településen indultak el az élet minden területére kiterjedő esélyteremtő programok, a következő években háromszázra bővül az érintett települések száma.

Forrás és fotó: Magyar Máltai Szeretetszolgálat

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria