„Egytál” – Meleg étel a rászorulóknak a ferencesektől

Megszentelt élet – 2018. március 8., csütörtök | 17:00

„Egytál” néven indított új gyűjtést a Ferences Alapítvány: támogatóik a nagyböjti időszakban ebédjegyeket vásárolhatnak a rászorulóknak, akiket a felajánlásokból ünnepi ebéden látnak vendégül.

A Ferences Alapítvány új adományozási lehetőséget kínál: az „Egytál” néven induló támogatási program nagyböjt elején vette kezdetét, és húsvétig tart. A gyűjtés elindításával szeretnénk felhívni a figyelmet arra, hogy legszegényebb testvéreinknek – a karácsonyi időszak mellett – a húsvéti ünnepek alkalmával is nagy szükségük van mindannyiunk támogatására.

Az alapítvány támogatói a gyűjtés során 1000 forintos virtuális ebédjegyeket vásárolhatnak, amelyekért egy tál ünnepi meleg ételt, valamint egy tartós élelmiszereket tartalmazó csomagot kaphatnak nehéz helyzetbe került testvéreink.

2018 nagyböjtjében a magyarországi ferences rendtartományhoz tartozó két intézménynek – a szegedi ferencesek által üzemeltetett helyi szegénykonyhának, valamint a Kárpátalján működő nagyszőlősi szegénykonyhának – ajánlják fel a beérkező adományokat.

Mivel sok nélkülöző számára ez az egyetlen lehetőség, hogy a húsvéti ünnep alkalmával igényes körülmények között, valóban jó minőségű élelmiszerhez jusson, már egy ebédjegy megvásárlása is kiemelten nagy segítséget jelent.

A gyűjtés előreláthatólag adventben is folytatódik majd, és a szervezők reményei szerint kiterjesztik további – a ferences rendhez kapcsolódó – étkeztetést biztosító intézményekre is.

Szegeden, az alsóvárosi ferences plébánián immár tíz éve működik szegénykonyha. Októbertől májusig reggelit és meleg vacsorát adnak a város szegényeinek és a hajléktalanoknak.

Kárpátalján, a nagyszőlősi ferences plébánia karitászcsoportja által működtetett szegénykonyhán naponta száznyolcvan adag meleg ebédet osztanak ki. Itt az év minden napján várják a rászorulókat.

Forrás: Ferences Alapítvány/Ferences Sajtóközpont

Illusztráció: Brückner Dénes, Varga Attila Gellért

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria