Keresztény hidak címmel ortodox előadás-sorozat indul Budapesten

Kultúra – 2019. szeptember 17., kedd | 16:01

Keresztény hidak címmel nyilvános előadás-sorozat indul a budapesti Szent István és Szent Hierotheosz ortodox egyházközség szervezésében. Ennek nyitányaként szeptember 29-én 18 órakor négy felekezet gondolkodói fejtik ki álláspontjukat az egyházi hagyomány szerepéről, lehetőségeiről és a tradíciónak az egyes keresztény közösségekben betöltött szerepéről.

A neves teológusok és történészek (Baán István görögkatolikus teológus, pap; Perczel István ortodox filozófiatörténész; Zsengellér József református teológus, a Károli Gáspár Református Egyetem rektora; római katolikus részről pedig Sajgó Szabolcs SJ szerzetespap) kerekasztal-beszélgetésének Gróf Károlyi István hajdani palotája, a VIII. kerületi Múzeum utca 11. szám alatti épület ad otthont, amely 2018-tól a Konstantinápolyi Egyetemes Patriarchátus magyarországi központja.

A most kezdődő programsorozat idén négy előadással, illetve beszélgetéssel nyújt bepillantást a keleti, ortodox keresztény lelkiségbe. Célja, hogy közösen keressük a keleti hagyomány és a nyugati keresztény gondolkodás kapcsolódási pontjait, s ezek mentén feltárjuk azokat a sajátosan keleti vonásokat, tanításokat, amelyek egyszersmind az egyetemes kereszténység kincsei is. A magyar és külföldi vendégelőadók részvétele biztosítékot jelent arra, hogy színvonalas és szellemileg is inspiráló estek várják az érdeklődőket.

A további időpontok: október 20., november 17., december 8. – mindegyik alkalom vasárnap este 18 órakor kezdődik.

Forrás és fotó: Konstantinápolyi Egyetemes Patriarchátus Magyarországi Exarchátusa

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria