„Isten országa elérkezett!” – Templommegáldás Simonfán

Hazai – 2018. október 8., hétfő | 15:22

Varga László kaposvári megyéspüspök áldotta meg október 7-én, a vasárnapi ünnepi szentmisén a felújított simonfai templomot és a templomkertben található, újonnan elkészült keresztutat, Bakai István simonfai fafaragó alkotását.


KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

Varga László püspök homíliájában a keresztények küldetéséről beszélt. Kiemelte: Jézus elküldte hetvenkét tanítványát, hogy menjenek, és gyógyítsák meg a betegeket, űzzék ki az ördögöket, támasszák fel a halottakat, és hirdessék, hogy elérkezett Isten országa.

„Az üzenet mind a mai napig érvényben van, a küldetés mind a mai napig ugyanaz. Aki meg van keresztelve és ismeri Jézus Krisztust, azt Isten kiválasztotta arra, hogy hirdesse: Isten országa, Isten szereteturalma elérkezett” – fogalmazott a főpásztor.

Sajnos a századok során az Egyház életében különvált e kettő – tette hozzá a szónok. „Hirdettük ugyan, hogy elérkezett Isten országa, de nem mutattuk meg igazán az embereknek, hogy itt van Isten szereteturalma.

Feladatunk, hogy odaforduljunk azokhoz, akik rászorulnak, akik szenvednek, akik szükségben vannak. Ők azok, akik éhezik és szomjazzák az igazságot, Isten szeretetét.”


Küldetésünk kétezer éve ugyanaz: Isten országa elérkezett, Isten szereteturalma itt van, s ezt meg kell mutatnunk az embereknek – hangzott el Varga László püspök szentbeszédében.

A szentmise végén Bodrog Gábor, Simonfa polgármestere, valamint Gelencsér Attila, Kaposvár országgyűlési képviselője mondott köszönetet az áldozatos munkáért, amely által megújulhatott a templom.

Váron István plébános díszoklevelet adott át Bakai István fafaragónak, aki két és fél év alatt készítette el a templomkertben felállított, tizenöt stációból álló keresztutat.

A liturgiát követően fórumot tartottak a templomban, melynek keretében a híveknek lehetőségük nyílt a megyéspüspökkel való beszélgetésre.

Forrás és fotó: Kaposvári Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria