10 éves lett a szegedi CsaládEgyetem

Hazai – 2024. május 14., kedd | 12:45

A Szeged-Csanádi Egyházmegye Pasztorális Helynöksége égisze alatt működő CsaládEgyetem 10 éves jubileumát ünnepelték május 11-én Szegeden a Katolikus Házban. A Családi Kultúrudvarban kicsiket és nagyokat egyaránt megszólító programokkal készült a szervező CsaládKözPont. Rendezvényeik azt üzenik: A boldogság tanulható.

A Katolikus Ház udvarán barátságos közösségi tér fogadta az érkezőket. A CsaládKözPont működését biztosító pasztorális helynökség vezetője, Kondé Lajos atya köszöntötte az ünneplőket.

Először kisgyermekes családok számára mesés-lábbábozós előadást tartott Csernik Szende székely mesemondó, majd kézműves-foglalkozás várta a gyerekeket. A felnőtteket improvizációs jelenetekkel színesített beszélgetésre hívták a díszterembe.

Szásziné Fehérváry Anikó családterapeuta és Bucskóné Lehota Ágota, a CsaládKözPont munkatársa beszélgettek azokról a párkapcsolati kérdésekről és megoldási lehetőségekről, amelyek felvillantak egy-egy rövid, a Szegedi Egyetemi Színpad színészei által előadott jelenetben.

Az örömünnep része volt a 10. tanévre hirdetett nyeremények kisorsolása, többek között randijegyek, fürdőbelépők, családi hétvége a Kolping-hotelben találtak gazdára a délután során. Az ünneplés elengedhetetlen része volt a közös tortázás. A jó hangulatú, baráti együttlétet közös körtánccal zárták a Dugonics téren.

A kerek évforduló egy programsorozat mérföldköve – mondta a CsaládEgyetem tíz évéről beszámoló Gyurisné Kata. A CsaládKözPont rendezvényein eddig több mint 11 ezer jelenléti részvételt regisztráltak, a felvett előadások közel 350 ezres megtekintést értek el a YouTube-csatornájukon. „Ezek a számok is mutatják, hogy sokan vannak, akik szívesen tesznek azért, hogy fejlődjenek szeretetkapcsolataik minőségi megélésében” – mutatott rá a CsaládKözPont munkatársa.

„Sokszínűség, nyitottság, vállalkozó kedv, humor, mélység és éltető kapcsolódások. Az elmúlt tíz évben mindezeket megtapasztalhattuk, amikor a munkánk során megannyi értékes, sokszínű élettapasztalattal rendelkező emberrel találkozhattunk. Hálásak vagyunk mindazoknak, akik megajándékoztak bizalmukkal és részt vettek a programjainkon” – fogalmaztak a szervezők.

Forrás és fotó: CsaládKözPont

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria