Huszonhat országban segít a nemzetközi máltai segélyszervezet

Kitekintő – 2015. június 29., hétfő | 9:04

A Szuverén Máltai Lovagrend nemzetközi segélyszervezete, a Malteser International június 24-én tette közzé múlt évi tevékenységét ismertető tájékoztatóját – közli a Magyar Máltai Szeretetszolgálat honlapja.

A németországi központú nemzetközi máltai szervezet a legnagyobb katasztrófák és a legsúlyosabb humanitárius válságok helyszínein nyújt segítséget, jelenleg huszonhat országban több mint száz programja működik.

A Malteser International öt éve segít a földrengés sújtotta Haiti szigetén, 35 ezer emberről gondoskodik thaiföldi táboraiban, az alapvető egészségügyi ismeretek mellett írni, olvasni tanítja a vietnami nincsteleneket, Palesztinában pedig huszonöt éve működteti a térség egyetlen koraszülöttek ellátására alkalmas kórházát. Legutóbbi misszióját Nepálban végzi, ahol a több mint nyolcezer halálos áldozatot követelő földrengés után többek között az orvosi ellátás újraszervezésében nyújt segítséget.

A Malteser International június végén közzétett beszámolójában többek között ez olvasható: „Munkánknak köszönhetően 300 ezer fővel nőtt azok száma, akik félelem nélkül ihatnak az ivóvízból, majdnem tízezer újszülött édesanyja lehet biztos abban, gyermeke elég táplálékot kap ahhoz, hogy erősen és egészségesen kezdhesse el életét, és több mint százezer ember jutott eddig számára nem létező tisztálkodási lehetőséghez. Különböző katasztrófák során több mint 373 ezer bajba jutott embernek segítettünk – közöttük 114 ezer menekültnek a Közel-Keleten, akik rettentő traumákat, erőszakot éltek át, elvesztve majdnem mindent: az otthonukat, vagyonukat és szeretteiket.”

Az éves jelentés angol nyelven teljes egészében itt érhető el.

Fotó: Malteser-international.org

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria