A Ferences Mária Liga elindítói a vatikáni Kulturális és Nevelési Dikasztériumban tárgyaltak

Kishírek – 2024. február 26., hétfő | 16:52

A Ferences Mária Liga magyar kezdeményezés képviselői február 14–15-én újabb programot szerveztek Rómában; a sportesemények mellett megbeszéléseket folytattak vatikáni hivatalokban – adja hírül a szervezet sajtóközleményében.

A magyar résztvevők február 14-én utaztak Rómába, ahol – miután érkezésükkor a repülőtéren váratlanul összetalálkoztak az aranylabdás Andrij Mikolajovics Sevcsenkóval – baráti mérkőzést játszottak az Olaszországban tanuló ferences testvérek csapatával. A Bajnokok Ligája SS Lazio – Bayern München mérkőzés megtekintésével zárták a napot.

Február 15-én városnézés és elmélkedés várta a résztvevőket. Eközben Bodon Péter, a Ferences Mária Liga elindítója megbeszéléseken vett részt: többek között a vatikáni Kulturális és Nevelési Dikasztériumhoz tartozó sportpasztorációs részleg vezetője, José Miguel Cardoso atya fogadta, aki támogatásáról biztosította a magyar kezdeményezést.

„Előtérbe kell helyeznünk azokat a feladatokat, amelyekkel azokon az embereken tudunk segíteni, akik nélkülözéstől szenvednek. Lépésről lépésre fel kell építenünk a rövid, majd közép- és hosszú távú céljainkat, amelyekhez megfelelő segítséget biztosítanak majd” – mondta Bodon Péter a megbeszéléseket követően.

Római útjukon a résztvevők a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia fenntartásában működő Szent István-zarándokházban laktak, ahol a pihenés mellett lelki felfrissülés várt rájuk.

A római program megvalósulását a Magyarok Nagyasszonya Ferences Rendtartomány, a Nemzetközi Pápai Mária Akadémia és a Medallion Hungary Kft. támogatta.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria