A helyi karitászcsoportot támogatták a debreceni katolikus bál bevételéből

2019. március 14., csütörtök | 11:54

Palánki Ferenc debrecen-nyíregyházi megyéspüspök március 6-án, hamvazószerdán adta át a debreceni katolikus bál tombolabevételéből származó 500 ezer forintos támogatást a debreceni Szent Anna Karitászcsoportnak.

Első alkalommal, hagyományteremtő szándékkal rendezték meg a debreceni katolikus bált február 8-án. A rendezvényen, melynek a Kölcsey Központ bálterme adott helyet, a város hat római katolikus plébániájának hívei vettek részt, közel nyolcszázan. A tombolajegyek eladásából származó bevétellel és a nagyobb összegű felajánlásokkal a hajléktalanellátásban is szolgáló debreceni karitászcsoportot támogatták.

Az összeget Makó Ibolya, a karitászcsoport vezetője vette át a főpásztortól. Elmondta, a támogatást – az előzetes tervek szerint – a segélyszervezet nappali melegedőjének tisztasági festésére, valamint háromszázötven húsvéti élelmiszercsomag összeállítására fordítják.

Forrás és fotó: Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Hazai
Vezető híreink – olvasta már?
hittel-multbol-jovobe-mindszenty-szobrot-avattak-petofiszallason
Hittel a múltból, a jövőbe – Mindszenty-szobrot avattak Petőfiszálláson

A Mindszenty Társaság és a Magyar Pálos Rend meghívására gyűltek össze a hercegprímás szobrának avatására, valamint a társaság alapította Mindszenty-emlékérem átadására az ünneplők Petőfiszállás-Pálosszentkúton március 23-án. Az ünnepen Bábel Balázs kalocsa-kecskeméti érsek mutatott be szentmisét.

2019. március 23., szombat
a-biblia-uzenete-napunk-gyumolcset-hozza-meg
Napunk gyümölcsét hozza meg

Nagyböjt 3. vasárnapja – Gondolatok az evangéliumhoz (Lk 13,1–9)

2019. március 23., szombat