A legjobbat adni a gyermekeknek – Böjte Csaba adott elő Kézdivásárhelyen

Külhoni – 2018. április 19., csütörtök | 18:45

Az április 13-án tartott kézdivásárhelyi pedagógustalálkozón Böjte Csaba ferences szerzetes, a dévai Szent Ferenc Alapítvány elnöke mondott beszédet.

A rendezvényt az Együtt Székelyföldért mozgalom szervezte azzal a céllal, hogy kifejezzék elismerésüket a pedagógusok iránt, méltassák a jövő nemzedéket nevelő szakemberek munkáját. Az Együtt Székelyföldért mozgalom keresztény értékeket képvisel, különböző felekezethez tartozó magánszemélyek összefogásával jött létre; politikamentes és egyházaktól független.

A felsőháromszéki pedagógusok számára szervezett találkozón mintegy nyolcvan kézdiszéki pedagógus és más érdeklődő vett részt április 13-án.

Elsőként a rendezvény egyik házigazdája, Raff Róbert református lelkipásztor köszöntötte a megjelenteket, majd előadások következtek.

Böjte Csaba ferences szerzetes előadásában így biztatta, bátorította a jelen levő pedagógusokat: „Van remény! Érdemes gyermekekkel foglalkozni, a jó Isten nem fáradt bele a világ teremtésébe. Nem hiszem, hogy a jó Isten ma valami fáradtabb anyagból gyúrná az ő gyermekeit. Bennük is ott van az erő, a lendület, a kíváncsiság. Amikor azt látjuk, hogy a mai gyermekek nyomják a maroktelefont, az nem más, mint a kíváncsiság jele. Ez bennünk van, és benne van a mai fiatalokban is. Merjünk a hónuk alá nyúlni, merjünk feléjük fordulni, merjük a legjobbat adni belőlünk, magunkból nekik”.

A rendezvény végén a többnyire fogyatékkal élő fiatalokból álló Nemadomfel Együttes lépett fel, akik Csaba testvér meghívására erdélyi koncertkörúton vesznek részt. Repertoárjukban saját szerzemények és klasszikus slágerek is megtalálhatók. A zenekar vallja, hogy nehézségek idején a „nem adom fel” lelkületre, bátorításra minden embernek szüksége van, és nincs, aki hitelesebben képviselhetné mindezt, mint a fogyatékkal élő emberek.

Szöveg és fotó: Iochom István/Romkat.ro

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria