A Máltai Szeretetszolgálatot segítette a sziámi ikreket szétválasztó orvoscsoport alapítványa

Hazai – 2020. április 8., szerda | 11:25

A Cselekvés a Kiszolgáltatottakért Alapítvány elektromos kórházi ágyakat, bútorokat és használati cikkeket adományozott a Magyar Máltai Szeretetszolgálat bentlakásos intézményeinek, a Befogadás Házának és a Gondviselés Házának Pátyon március 29-én, hogy a jelenlegi járványügyi vészhelyzetben könnyíteni lehessen egy kicsit az ott lakó emberek életén.

Pataki Gergely, a Cselekvés a Kiszolgáltatottakért Alapítvány létrehozója március elején jelezte a szervezet segítségnyújtási szándékát Soltész Miklósnak, a Nemzeti Humanitárius Koordinációs Tanács elnökének, a Miniszterelnökség egyházi, nemzetiségi és civil kapcsolatokért felelős államtitkárának. Elmondta, hogy önkénteseik még többet szeretnének tenni a rászorulók megsegítésére, hangsúlyozva az összefogás fontosságát.

A felajánlás előzményeként március 26-án Budapesten, a Szent Lukács Kórházban tartott megbeszélésen az államtitkár köszönetet mondott az alapítvány közel két évtizedes karitatív munkájáért. A megbeszélésen jelen volt a Magyar Máltai Szeretetszolgálat ügyvezető alelnöke, Győri-Dani Lajos, az Ökumenikus Segélyszervezet képviselője, illetve Pallos József, a Gyógynövénykutató Intézet igazgatója, aki egyben a Szent Lukács Kórház igazgatója is, és számos felajánlást tett a közegészségügyi vészhelyzetre való tekintettel. A segítő szervezetek munkájuk hatékonysága érdekében döntöttek arról, hogy összehangolják tevékenységüket.

Pataki Gergely elmondta, hogy a Cselekvés a Kiszolgáltatottakért Alapítvány elindította az 13680-as adományvonalat (500 forint hívásonként vagy sms a Telekom, a Vodafone és a Telenor hálózatából), továbbá a PayPal adományozási lehetőséget (PayPal.me/Cselekves), amelyen keresztül a közhasznú szervezet munkáját lehet pénzfelajánlással támogatni – ugyanígy banki átutalással (10918001-00000107-05280007), illetve a személyi jövedelemadó  egy százalékának felajánlásával (18108220-1-43). Az alapító szólt arról is, hogy a szervezetek önkéntesei mindent megtesznek azért, hogy a segítség mindenhová eljusson.

A Cselekvés a Kiszolgáltatottakért Alapítvány tizenegy elektromos működésű kórházi ágyat adott tartós használatba a járványügyi vészhelyzet idejére a pátyi Befogadás Házának, ahol idős – 95 éves átlagéletkorú – emberek élnek, illetve a Gondviselés Házának, ahol olyan megváltozott munkaképességű fiatalok laknak, akiknek másképpen nem lenne esélyük a teljes életre. Az alapítvány egy teljes összeszerelhető konyhabútorzatot, védőruhát (mosható műtősköpenyt), halogén műtőslámpát, kézfertőtlenítőt, ágyneműt, fürdőszobabútort, ruhaneműt, csőrös itatóedényeket és háztartási eszközöket adományozott az otthonnak. Önkénteseik a szállítmány pakolásában és az ágyak összeszerelésében is segítettek.

Forrás, fotó és videó: Cselekvés a Kiszolgáltatottakért Alapítvány

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria