A Miatyánk magyarázata és életre váltása – Online nagyböjti lelkigyakorlat Várszegi Asztrikkal

Megszentelt élet – 2021. március 2., kedd | 16:56

Jézus imádsága – A Miatyánk magyarázata és életre váltása címmel nagyböjti lelkigyakorlatot hirdet az ötven év fölötti korosztály tagjai számára a Pannonhalmi Főapátság március 25. és március 28. között Várszegi Asztrik OSB vezetésével.

A nagyböjti szent negyven nap, a húsvétra való készület hosszú ideje egyaránt megszólítja a szívünket és az értelmünket is. A liturgia bűnbánatra és az Istenhez való közeledésre hív. Sokan fogadalmakat tesznek ekkor, vagy lemondásokat vállalnak. De a készület egy módja lehet az is, hogy ha már működő imádságos gyakorlatunkban erősödünk vagy fejlődünk.

A Miatyánk imádsága, az Úr imája mindannyiunk számára ismert. Sokszor talán túlságosan is. Ezért közönnyel vagy rutinból mondjuk. Várszegi Asztrik püspök, emeritus pannonhalmi főapát Gerhard Lohfink biblikus teológus magyarul is olvasható könyve (A Miatyánk új értelmezésben, Szent Mauríciusz Monostor – L’Harmattan, Budapest, 2017) segítségével vezeti el a lelkigyakorlatozókat a Miatyánk mélyebb értelméhez.

A lelkigyakorlat lehetőséget ad arra, hogy a nagyhét és virágvasárnap előtt néhány napot a Jézus által tanított imádság értelmén gondolkodjunk, továbbá hogy az imádságot engedjük egészen a szívünkig hatolni.

A lelkigyakorlatot az 50. életévet betöltött korosztály számára hirdetik meg maximum 15 fő részvételével.  Olyanok jelentkezését várják, akik tudják vállalni az online jelenlétet a megadott napokon és időpontokban.

Jelentkezési határidő: 2021. március 11., csütörtök

Kapcsolat: lelkigyakorlat@osb.hu

A lelkigyakorlatról további részletek és információk ITT olvashatók.

Forrás és fotó: Pannonhalmi Főapátság

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria