A székesfehérvári püspökség készül a Múzeumok Éjszakájára

Hazai – 2024. június 19., szerda | 14:37

Székesfehérvár nemcsak a királyok városa, de az idei Múzeumok Éjszakájának egyik kiemelt helyszíne is. A június 22-i fehérvári Múzeumok Éjszakája rendezvénysorozat programjait idén is a székesfehérvári püspökség dísztermében mutatták be. Spányi Antal megyéspüspök köszöntőjében azt hangsúlyozta, hogy a város kulturális intézményeinek összefogása joggal érdemelte ki az országos érdeklődést.

Cser-Palkovics András polgármester nemcsak a fehérváriakat, hanem a városba érkezőket is invitálta az igazi kikapcsolódást és élményt jelentő, kulturális minifesztiválra, amely kiváló alkalom arra, hogy a város megmutassa kulturális értékeit.

A sajtótájékoztatón részt vett Herczegh Anita, a Regőczi Alapítvány kuratóriumi elnöke is, mivel a Múzeumok Éjszakája fehérvári programjainak látogatói a Covid-árvákat segítő alapítványt támogatják majd a belépőt biztosító karszalagok megvásárlásával.

A Múzeumok Éjszakáján kitárulnak Székesfehérvár múzeumainak és közgyűjteményeinek kapui, számtalan izgalmas programmal várják a kultúra kedvelőit. Smohay András múzeumigazgató köszönetét fejezte ki a városnak és az egyházmegyének, és minden kulturális intézmény megjelent képviselőinek, hogy megvalósulhatnak a programok, és a látogatók idén is magas színvonalon részesülhetnek igazi nyári kikapcsolódásban, feltöltődésben.

A Múzeumok Éjszakája Székesfehérvár egyik legfontosabb kulturális eseménye. Másfél évtized alatt közel harminc szervezet és intézmény vett részt a szervezésben, a város támogatásával megvalósított programokon, és több mint 55 ezer látogatónak szereztek eddig maradandó kulturális élményt. A szervezők remélik, hogy az idei évben sokan érdeklődnek majd, és megtöltik az izgalmas és szép programokkal váró helyszíneket.

A programokról ITT lehet tájékozódni.

Szöveg: Berta Kata

Fotó: Viniczai Attila

Videó: Székesfehérvári Egyházmegyei Stúdió

Forrás: Székesfehérvári Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria