A pécsi György-telepen élők esélyt kapnak a felemelkedésre

Hazai – 2014. október 20., hétfő | 14:01

Czibere Károly szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár a pécsi György-telepre, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Jelenlét programjának egyik kiemelt helyszínére látogatott – tájékoztat a szeretetszolgálat.

Az ENSZ közgyűlése október 17-ét a szegénység elleni küzdelem világnapjává nyilvánította 1992-ben. Czibere Károly a világnap alkalmából az ország egyik legszegényebb városrészében, a pécsi György-telepen tartott sajtótájékoztatót, melyen hangsúlyozta, hogy az érintetteknek minden segítséget, esélyt szeretnének megadni a felemelkedésre.

Az államtitkár rámutatott: a pécsi önkormányzat és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat közreműködésével a György-telepen immár hét éve folyó program jó példa arra, hogy el tud indulni a felemelkedés útján egy olyan közösség, amelyről talán már mindenki lemondott.

Kifejtette: a pécsi városrészben közösségfejlesztéssel, az ott élők bevonásával, együtt meghozott döntések révén igyekeznek érdekeltté tenni az embereket abban, hogy próbáljanak változtatni helyzetükön. Felhívta a figyelmet arra, hogy a György-telepen közösségi házat építettek újjá, árkokat, közterületeket tettek rendbe, és képzéseket szerveztek.

Az államtitkár kitért arra is, hogy a kormány tárgyal a felzárkózási stratégia „frissítéséről”, illetve a korai iskolaelhagyás elleni stratégiáról.

Fotó: Magyar Máltai Szeretetszolgálat

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria