A stuttgarti magyar katolikus közösség idén is megtartotta jótékonysági bálját

Külhoni – 2024. február 5., hétfő | 12:43

A stuttgarti magyar katolikus egyházközség január 27-én rendezte meg éves bálját a fellbachi Schwabenlandhalle dísztermében. Az immár 49. alkalommal megtartott Stuttgarti Magyar Katolikus Jótékonysági Bálon mintegy 1300 vendég vett részt.

A házigazda, a stuttgarti magyar katolikus egyházközség vezetője, Merlás Tibor atya köszöntőjében az önzetlenség és adakozás közösségteremtő és biztonságot adó erejéről beszélt, majd a rendezőbizottságot képviselő Szegi Oszkárral együtt összesen 8500 euró adományt ajánlott fel a Semmelweis Egyetem Alapítványa javára a koraszülött csecsemők megmentéséért.

A nagylelkű adomány részben az egyházközségnek, részben a hívek közösségi összefogásának köszönhető, amelyet a decemberben tizenkettedik alkalommal meghirdetett „Jónak lenni jó” akció keretében gyűjtöttek össze. Ezzel a baden-württembergi diaszpóra olyan hagyományt kíván teremteni, amely minden nyugaton élő magyar közösség számára példa lehet. „Ha csak egyetlen koraszülött gyermeknek is segítettünk, akkor mindent jól csináltunk” – hangsúlyozta Szegi Oszkár.

Izsák András stuttgarti főkonzul beszédében megemlékezett az egykor Magyarországról erőszakkal ebbe a térségbe kitelepített lakosságról, és mindazokról, akik azóta szükségből vagy szabadon döntve a külhoni életet választották. „Ez az este az összetartozásról szól” – mondta.

A mulatságot a schondorfi tánccsoport palotás tánca nyitotta meg, majd a Csöbörcsök néptáncegyüttes és a Dűvő zenekar, a Jablonkay Lydia vezette Dobó István cserkészcsapat előadása, László Attila énekes, valamint Tóth-Pál Zoltán népzenész és a pécsi Tornádó zenekar szórakoztatta a közönséget hajnalig.

Szöveg: Jenei Gyöngyvér

Fotó: Konkolj Jutka

Forrás: A stuttgarti Szent Gellért Magyar Katolikus Egyházközség

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria