Akolitusképzést indít a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye

Hazai – 2022. augusztus 5., péntek | 10:42

A Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye 2022 szeptemberétől akolitusképzést indít Debrecenben, mely egy éven át tart, és félévente öt konzultációs szombati napot foglal magában. A jelentkezés határideje: 2022. augusztus 20.

Az akolitusok a lelkipásztorok munkáját segítik. A helyi hitéleti igényeknek megfelelően áldoztatnak, szentségimádást, igeliturgiát vagy imacsoportot vezethetnek, illetve megbízással további lelkipásztori teendőket láthatnak el.

A felhívással az elkötelezett vagy elköteleződni vágyó világi Krisztus-hívő férfiakat szólítják meg, akik szolgálatot is vállalnak közösségükben. A képzés jó lehetőséget nyújt katolikus hitünk behatóbb megismerésére, az Egyház tanításának elmélyítésére, a vallási műveltség szintjének emelésére, a szociális érzékenység és karitatív lelkület fejlesztésére.

Az akolitusképzést indokolttá teszi, hogy a megnövekedett lelkipásztori feladatokat hatékonyabb világi lelkipásztori kisegítők bevonásával ellátni.

A jelentkezéshez szükséges dokumentumok:
– nagy alakú keresztlevél;
– plébánosi/lelkivezetői ajánlás;
– a jelölt motivációs levele, amelyben röviden leírja, miért jelentkezik a képzésre.

A jelentkezési lap erről az oldalról tölthető le.

A jelentkezéshez szükséges dokumentumokat és a kitöltött jelentkezési lapot elektronikus formában küldjék el a hivatal@dnyem.hu e-mail-címre, vagy személyesen/postai úton a püspöki hivatalba kérik eljuttatni.

Forrás: Krakomperger Zoltán általános helynök, Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye

Fotó: Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria