Augusztusban ismét elindul a ferences ifjúsági zarándoklat

Megszentelt élet – 2022. július 16., szombat | 17:01

Esztergomból Mátraverebély-Szentkútig tartó ifjúsági zarándoklatra hívják a fiatalokat a ferencesek augusztus 14. és 20. között. A szervezők elmélyült, ugyanakkor vidám programmal várják a a 16 és 35 év közötti korosztályt.

A program „lelki gerincét” a reggeli és esti zsolozsma, a napi szentmise, az elmélkedés, a csend és a rózsafüzér-imádság adja meg. Emellett persze beszélgetésre, ismerkedésre és vidámságra is bőven kínálkozik majd lehetőség. A zarándoklat egyik célja, hogy segítsék azokat, akik élethivatásukat keresik, akik az útkeresés, elköteleződés különböző fokain állnak.

A napi táv 20-25 kilométer változatos terepen, viszonylag erős tempóban. A csomagokat teherautó szállítja, a zarándokoknak csak a napi felszerelést kell vinniük. Napközben 3-4 alkalommal találkoznak a kísérőautóval – ilyenkor azok, akik nem bírják a napi távot, beszállhatnak a járműbe, s előremehetnek a következő állomásra.

A szervezők mindennap biztosítanak egyszeri meleg ételt, a többi étkezésről mindenki maga gondoskodik. Útközben a kenyérbeszerzés központilag történik, de a kenyérrevalót mindenki maga hozza, lehetőleg úgy, hogy zarándoklat közben ne kelljen vásárolni.

Szállás saját sátorban (egy éjszaka mindenképp, de tetszés szerint a többi éjszaka is lehet sátorozni). Közös sátrak is lesznek azok számára, akik nem tudnak sajátot hozni.

A részvételi díj 10 000 Ft (ami nem tartalmazza az oda- és hazautazás költségét).

A részletes program ITT olvasható, a zarándoklatra pedig IDE kattintva lehet jelentkezni.

Jelentkezési határidő: 2022. augusztus 1.

Forrás, fotó és vidó: Ferences Média

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria