Beiktatták a józsefvárosi Krisztus Király Plébánia új jezsuita kormányzóját és káplánját – KÉPRIPORT

Megszentelt élet – 2021. november 25., csütörtök | 17:46

Horváth Árpád és Bellovics Gábor jezsuita atyákat Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek nevében Horváth Zoltán, az Avilai Nagy Szent Teréz-templom plébánosa, a Pest-Belső Espereskerület elöljárója iktatta be hivatalukba a budapest-józsefvárosi Palotanegyed plébániájának búcsúja, Krisztus Király vasárnapja előestéjén, november 20-án.

A budapesti Mikszáth tér sarkán működik a Budapest-Esztergomi Főegyházmegye egyik legkisebb plébániája, amelynek lelkipásztori ellátásáért a főpásztor kinevezése nyomán augusztus elsejétől a Jézus Társasága Magyarországi Rendtartománya felel. (Így a miskolci, illetve a kanadai szórványmagyarságot szolgáló torontói plébániával együtt immár három egyházközség szolgálata tartozik a magyar jezsuitákhoz.)

A Budapest-Belsőjózsefvárosi Krisztus Király Plébánia kormányzói feladatait a nyár folyamán a szomszédos Mária utcai Jézus Szíve-templomot is igazgató Horváth Árpád SJ vette át, akinek a szolgálatát Bellovics Gábor SJ, a plébániához hivatalosan is kinevezett segédlelkész segíti.

A jezsuita atyák ünnepélyes beiktatását Orbán Gellért fotóin követhetjük nyomon. A szertartáson a plébánia nemrégiben alakult ifjúsági vegyeskara működött közre Kaposi Brúnó és ifj. Janka György vezetésével.

Az aprócska egyházközség és kápolnája egyik legféltettebb kincse Feszty Masa Töviskoronás Krisztus Király című festménye, amelyről ITT írtunk bővebben. 

Forrás: Budapest-Belsőjózsefvárosi Krisztus Király Plébánia Facebook-oldala

Fotó: Orbán Gellért

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria