Böjte Csaba OFM: Vegyük komolyan a koronavírus-fertőzést!

Megszentelt élet – 2021. január 8., péntek | 17:30

A dévai Szent Ferenc Alapítvány vezetője arra biztat, hogy vegyük komolyan a koronavírust, mert „nehéz tőle megszabadulni”. A ferences szerzetest január 7-én Budapesten fogadta hivatalában Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere.

A találkozást követő sajtótájékoztatón Böjte Csaba OFM elmondta, hogy novemberben nagyon köhögött. Kásler Miklós felhívta, és észlelve, hogy beteg, intézkedett a szerzetes magyarországi kezeléséről, aki november végén hagyhatta el a Szent László Kórházat. Csaba testvér azért látogatott most el a miniszterhez, hogy személyesen is megköszönje a segítségét.

Kásler Miklós felidézte: értesült arról, hogy Böjte Csaba beteg, és a telefonban hallotta, hogy komoly légzési nehézségekkel küzd. A miniszter beszámolt arról is, hogy a dévai gyermekotthon alapítójának látogatása alkalmat adott arra is, hogy megbeszéljék a koronavírus-járvány összefüggését az életmóddal, a szolidaritással és a segítőkészséggel.

*

„Istennek hála, szerencsésen hazaértem Budapestről Dévára, a tarsolyomban a felülvizsgálaton a kórháztól kapott igazolás, hogy szerencsésen helyrejöttem a koronavírus-fertőzésből... Dicsőség az Atyának, a Fiúnak és a Szentléleknek, miképpen kezdetben, most és mindörökké. Ámen” – írta Facebook-oldalán január 8-án a ferences szerzetes.

Forrás: Böjte Csaba OFM Facebook-oldala; MTI

Fotó: MTI

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria