Böjte Csaba tartott elmélkedést a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász Szent Erzsébet-ünnepén

Hazai – 2019. november 19., kedd | 15:18

A Szombathelyi Egyházmegyei Karitász védőszentje, Szent Erzsébet ünnepéhez közeledve minden évben megrendezi lelkinapját, amikor a munkatársak hálát adnak az elmúlt évért, bátorítást nyernek a következő feladatokhoz és megjutalmazzák a kiemelkedő munkát végzőket. Idén november 16-án a szombathelyi Jézus Szíve-templomban találkoztak a szervezet munkatársai.

Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is zászlókkal díszítették a templomot az egyes csoportok. A szentbeszédet Böjte Csaba ferences szerzetes tartotta, aki arra hívta fel a karitászmunkatársak figyelmét, hogy vegyék észre a rászorulók változó igényeit, hiszen napjainkban már nem elsősorban anyagi segítségre, hanem mentális, lelki támaszra van szüksége az embereknek.

„Akármennyi segélyt osztunk, nem lesz jobb világ. Hirdetni kell az embereknek az evangéliumot, ez az a misszió, amit a karitászcsoportoknak végezniük kell!” – mondta Csaba testvér.

Böjte Csaba szentbeszéde ITT hallgatható meg.

A nap során külön köszöntötték a kiemelkedő munkát végző önkénteseket, köztük a Caritas Hungarica díjjal kitüntetett munkatársakat, valamint a szombathelyi Jézus Szíve-plébániai, a bagodi, a körmendi és a zalaegerszegi Mária Magdolna-plébániai karitászcsoport tagjait.

Köszöntötték Erős Klárát, a körmendi karitászcsoport vezetőjét, és egy Lenti városában működő pékség tulajdonosát is, aki nagylelkűen segíti a helyi karitászcsoport munkáját adományaival.

Forrás és fotó: Szombathelyi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria