Egri László orvost, diakónust köszöntötték születésnapján a budapesti katolikus egyetemisták

Hazai – 2020. szeptember 24., csütörtök | 16:05

Szeptember 24-én, a Műegyetemi Katolikus Közösség csütörtöki összejövetelén köszöntötték a fiatalok a most hatvanéves dr. Egri Lászlót, aki hosszú éveken át a Budapesti Római Katolikus Egyetemi és Főiskolai Lelkészségen látott el diakónusi szolgálatot.

Egri László 1960. szept­ember 23-án született Budapesten. Három testvére van. Merza Katalin gyógysze­részt 1983-ban vette feleségül. Gyermekeik: Mária, Tamás és Balázs; unokájuk: Sára.

Tanulmányait a fővárosban az Ady Endre úti Ál­talános Iskolában, a Petőfi Sándor Gimnáziumban és a Semmelweis Orvostudományi Egyetem Általá­nos Orvostudományi Karán végez­te (summa cum laude fokozattal). Teológiát a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Teológiai Karán tanult.

Dolgozott a SOTE II. Sz. Bel­gyógyászati Klinikán beteghordó­ként; a SOTE Biofizikai Intézetében oktatási asszisztensként; az Országos Traumatológiai (Baleseti) Intézetben, a Budai Irgalmasrendi Kórházban (a Lelkigondozói Szolgálatban) és az Országos Baleseti Intézetben (ma Péterfy Sándor utcai Kórház-Rendelőintézet és Baleseti Központ) kézsebész főorvosként.

2003 virágvasárnapján szentelte állan­dó diakónussá Bíró László püspök. Hosszú éveken át diakónusi szolgálatot töltött be a Budapesti Római Katolikus Egyetemi és Főiskolai Lelkészségen. Jelenleg a budapest-felsőkrisztinavárosi plébánián szolgál.

2009-től az Egészségügyi Tudományos Tanács Klinikai Farmakológiai Etikai Bizottságának teológus tagja. Tanított a Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskolán, a Semmelweis Egyetem Mentálhigiéné Intézetében. Meghívott előadó és csoportvezető a Magyar Rákellenes Li­gában, előadó a Magyar Katolikus Karitász lelkigyakorlatain.

Születésnapjára kötet készült írásaiból, előadásaiból, prédikációiból, katekéziseiből. A gyűjteményben a róla és neki szóló írások is helyet kaptak.

A Műegyetemi Katolikus Közösség szeptember 16-i összejövetelén az egyetemisták köszöntötték Egri Lászlót. Mindannyian ajándékba kaptak egy-egy példányt az ünnepi kötetből.

Forrás és fotó: Pákozdi István/Budapesti Római Katolikus Egyetemi és Főiskolai Lelkészség

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria