Egymillió gyermek imája – a székesfehérvári Szent Imre-iskola is csatlakozott a kezdeményezéshez

Hazai – 2015. október 16., péntek | 20:05

A venezuelai Caracasból származó kezdeményezés nyomán 2005 óta a világ minden táján egymillió gyermek imádkozza együtt október közepén ugyanabban az időpontban a rózsafüzért a világ egységéért és a békéért. Idén a székesfehérvári Szent Imre Általános Iskola tanulói is csatlakoztak a közös imához.

Ugrits Tamás atya az egyik óraközi szünetben mondta el az iskola diákjaival a rózsafüzért, hogy a gyermekek imádságos hite jobbá tegye a világot.

II. János Pál pápa ezekkel a szavakkal ajánlotta a rózsafüzér imádságot a világnak: „Hiszek ezen ima hatásában mint a családokban és a világon meglevő béke forrásában.” Szent Pio kapucinus szerzetes pedig ezt mondta: „Képzeljük csak el, mennyire megváltozna a világ, ha egymillió gyermek imádkozná a rózsafüzért!” Ez az álom tíz évvel ezelőtt valósággá válhatott.

A katolikus egyház főpásztorai gyakran szólítják fel arra a híveket, hogy imádkozzák a rózsafüzért, rábízva magukat Máriára, a hit példaképére. Ebben a közös imában nagy erő rejlik, általa Mária anyai szeretete mutatkozik meg. Ahogy Ferenc pápa a pompeji Rózsafüzér Királynője-kegyhelyen mondta: A rózsafüzér a béke és a megbocsátás fegyvere.

Fotó: Székesfehérvári Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria