Ferenc pápa loretói búcsút engedélyez a repülőgépen utazóknak

Ferenc pápa – 2019. június 22., szombat | 16:40

Száz éve nyilvánították a Loretói Szűzanyát a repülőgépen utazók védőszentjévé. Fabio Dal Cin érsek, loretói pápai delegátus június 22-én jelentette be, hogy Ferenc pápa december 8-tól egy éven át teljes búcsút engedélyez mindazoknak, akik repülőn utaznak, elzarándokolnak a Szent Ház-kegyhelyre és a jubileumi évben átlépik a loretói szentkaput.

Június 22-én, szombaton délelőtt a loretói Szent Ház pápai múzeumban (Museo Pontificio Santa Casa) zajlott a szertartás, amely szentesíti a pápai delegáció és az olasz légierő közötti technikai megállapodást a 2020-as jubileumi év eseményeire vonatkozóan. Az egyezményt azzal a tollal jegyezték, amellyel Ferenc pápa március 25-én Loretóban aláírta Christus vivit kezdetű apostoli buzdítása első példányát. 

A Szentatya loretói búcsút engedélyezett mindazoknak, akik katonaként vagy civilként repülőn utaznak, és akik a világ minden részéről elzarándokolnak a Szent Ház-kegyhelyre. Teljes búcsúban részesülnek mindazok, akik a jubileumi évben átlépik a szentkaput, a megtérést kérve Istentől, és szeretnék megújítani gyermeki odaadásukat a Szűzanyának, a repülőn utazók védőszentjének.

Szeplőtelen Fogantatás ünnepén, december 8-án Pietro Parolin bíboros államtitkár nyitja meg a loretói szentkaput, amely 2020. december 10-ig tart nyitva.

A Loretói Szűzanyát száz éve nyilvánították a repülőgépen utazók védőszentjévé.

A repülő Szent Ház-ikonja Máriával segíteni fog abban, hogy lélekben megéljük a jubileum kegyelmét, és együtt építsük a világ nagy házát Isten dicsőségére és az emberek egyetértésére – mondta a loretói teljes búcsú évének bejelentésekor Fabio Dal Cin érsek.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria