Hambulancia – A máriapócsi kegyhelyen is vendégül látják a mentősöket

Hazai – 2021. május 12., szerda | 13:32

Május 6-án a Máriapócsi Lelkigyakorlatos és Zarándokház konyhája is felkerült arra az online térképre, ahol a mentősök is láthatják, melyek azok az éttermek, ahol vendégül látják őket. Az Országos Mentőszolgálat országos adatbázist készít a szolgálatban lévő munkatársaikat támogató vendéglátóhelyekről.

Húsvét környékén egy hamburgerezőnél lefotóztak és feljelentettek egy szolgálatban lévő mentőápolót, amiért munkaidőben ebédet vásárolt. A vizsgálat során kiderült, hogy nem ellátás alatt vagy helyett, hanem a kórházból a mentőállomásra tartva álltak meg a mentősök, és mire visszaértek, riasztást is kaptak, ezért csak jóval később tudták elfogyasztani az ebédet.

Az eset után szolidaritási akció indult el és országszerte egyre több vendéglátóipari egység fejezi ki támogatását a mentődolgozók felé. Sokan kedvezményt adnak, mások ingyen szolgálják ki a mentősöket, akik a járvány idején (is) értünk dolgoznak.

Az Országos Mentőszolgálat létrehozott egy adatbázist, hogy a szolgálatban lévő mentősök bármikor megnézhessék, hol esik útba olyan falatozó, büfé, hamburgerező vagy egyéb vendéglátóhely, ahol örömmel látják őket.

Az első Hambulancia feliratú matricát éppen arra a vendéglátóegységre helyezték ki, ahol lefotózták, majd feljelentették a mentőket. Azóta több helyre kikerült a jelzés – így a Máriapócsi Lelkigyakorlatos és Zarándokház konyhájának ajtajára is.

Forrás: Máriapócsi Nemzeti Kegyhely; Hajdúdorogi Főegyházmegye

Fotó: Máriapócsi Nemzeti Kegyhely

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria