Nigériai rendalapító nővér érkezik hazánkba – Imádkozzunk Kamerunban elrabolt rendtársáért!

Hazai – 2022. szeptember 22., csütörtök | 16:07

Október 16-én Budapesten, a terézvárosi Avilai Nagy Szent Teréz-templom kertjében, a terézvárosi búcsú keretében tart színpadi beszélgetést a Divine Mercy kongregáció nigériai alapítónője, Amaka Osegbo, akinek tevékenységét az Afréka Alapítvány is támogatja. Csupa erő és lendület, érdemes meghallgatni! Október 8. és 16. között szívesen tart előadásokat máshol is.

Az előadás, beszélgetés a terézvárosi templomban 10 órakor kezdődő újmisét követően kezdődik 11.15-kor a templomkertben, a szabadtéri színpadon. A szentmisén a Szent Efrém Kórus énekel, ők a beszélgetés után fellépnek a templomudvarban is.

Amaka nővérrel a színpadi beszélgetést követően személyes találkozásra is lesz alkalom. A nővér adományokat is gyűjt a kongregáció szolgálata számára.

*

Amaka Caroline Osegbo 18 éve alapította a Divine Mercy kongregációt. Az 58 éves nigériai nővér korábban tanár volt, majd Rómában tanult tovább. Számos országban megfordult; világlátott, nagyon művelt, érdeklődő ember. A legfontosabb karizmája talán mégsem ez, hanem az az erő és lendület, amellyel konkrét valósággá változtatja az álmait: hogy a gyerekek tanulhassanak, a szegények egészségügyi ellátásban részesülhessenek, az időseket ne hagyják magukra, az árvákat befogadják.

Newiben van a kongregáció központja, ott két árvaház működik, tíz-tíz gyermeket nevelnek; egészségügyi központot is fenntartanak, és több más országban is jelen vannak Nigérián kívül: Kamerunban, Kenyában, Burkina Fasóban és Olaszországban. Rengeteg a hivatás, már több mint 150 nővér tartozik ehhez a fiatal és életteli kongregációhoz.

*

Kamerunban, Nchang településen szeptember 16-án fegyveresek törtek be a Szent Mária-templomba, és kilenc embert – öt papot, egy szerzetesnővért és három világi hívőt – elraboltak. A nővér a Divine Mercy kongregáció kameruni tartományfőnöke. Imádkozzunk a rabok szabadulásáért!

Fodor Réka, Afréka missziós orvos meghívására érkezik a nővér Magyarországra. Az Afréka Alapítvány támogatja az Ogidi településen élő gyerekek tanulását, sokaknak fizetik adományainkból a tandíját. Sok osztály csak a szabadban tud tanulni, ezért Afréka szeretne egy új, a monszunesőnek is ellenálló kőépületet építtetni az ogidi iskola számára.

Ha október 8. és 16. között szívesen fogadná intézményük, plébániájuk Amaka nővért, hogy előadást tartson, kérjük, jelezzék a drfodorreka@gmail.com e-mail-címen.

Fotó: Amakadivinemercy/Facebook; Thullner Zsuzsanna

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria