Hodászi óvodások kántáltak a nyíregyházi püspöki hivatalban

Hazai – 2018. december 14., péntek | 15:40

Ismét karácsonyi műsort adtak a hodászi Angyalok Kertje Görögkatolikus Óvodába járó gyerekek a nyíregyházi püspöki hivatalban december 11-én.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

A hodászi óvodások Kanyó Árpád parókus kíséretében látogatták meg a Nyíregyházi Egyházmegye püspöki hivatalát és Szocska Ábel megyéspüspököt, hogy hagyományos karácsonyi műsorral, kántálással hirdessék a Megváltó születését. 

Csűrös Józsefné óvodavezető köszönetet mondott az óvodának nyújtott eddigi támogatásokért, és reményének adott hangot, hogy ezek a gyermekek aktív tagjai maradnak az Egyháznak is. A kántálás során a gyerekek magyar és cigány nyelven adtak elő ismert népénekekeket. Ezt követően Kanyó Árpád parókus, az óvoda lelkivezetője adta át karácsonyi jókívánságait a megjelenteknek.

Szocska Ábel püspök arra hívta fel a figyelmet, hogy a napokban ünnepelt Szent Miklós püspök küldöttjénél még jobban szeret bennünket maga az Isten, aki karácsonykor emberré lett. A püspöki hivatal dolgozói Szent Miklós ajándékával és egy kis vendéglátással kedveskedtek a kántáló gyerekeknek. 

A nyíregyházi székesegyházban Molnár Zoltán parókus várta az óvodásokat, hogy leróhassák tiszteletüket a templomban elhelyezett Szent Miklós-ereklye előtt. A gyermekek ezután megtekintették a város karácsonyi vásárát, karácsonyfáját, valamint Gerliczki Zoltán enteriőrtervező különleges tárlatát, melyet a városházán állítottak ki. 

Forrás: Nyíregyházi Egyházmegye

Fotó: Kanyó Mária

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria