Idén már futó- és kerékpáros zarándoklat is lesz az 1Úton zarándoknapon

Hazai – 2017. július 29., szombat | 12:01

A Mária Út Egyesület augusztus 26-án immár negyedik alkalommal rendezi meg az 1Úton Nemzetközi Zarándoknapot, amely során idén a gyermekre várókért imádkoznak a résztvevők.

A zarándoknap, amelyet a Mária Út önkéntesei több mint 150 különböző zarándokszakaszon szerveznek meg, idén is túlnyúlik Magyarország határain. Zarándoklatok lesznek a Mária Úton Ausztriában, Felvidéken, Erdélyben, Délvidéken és Muravidéken is. A szervezők a tavalyi részvételi számok alapján, idén több mint húszezer zarándokot várnak.

A zarándoknap budapesti nyitó szentmiséjét Erdő Péter bíboros, prímás mutatja be a Várban található Nagyboldogasszony- (Mátyás-) templomban, délelőtt 10 órától.

További püspöki szentmisék is lesznek, amelyeknek sora még bővül:
– Beer Miklós váci megyéspüspök: 18 óra Vác, Nagyboldogasszony-székesegyház;
– Székely János szombathelyi megyéspüspök: 18 óra Celldömölk, Nagyboldogasszony-templom;
– Várszegi Asztrik pannonhalmi főapát-püspök: 18 óra zirci bazilika;
– Orosz Atanáz miskolci megyéspüspök: 19 óra Sajópálfala, Szentlélek-templom;
– Bíró László tábori püspök: Szekszárd (pontos időpont később várható);
– Bábel Balázs kalocsa-kecskeméti érsek: helyszín és időpont egyeztetés alatt;
– Márfi Gyula veszprémi érsek: helyszín és időpont egyeztetés alatt.

Az idei év két újdonsága a budapesti Mátyás-templomtól 11 órakor induló 1Úton félmaraton futózarándoklat, amelyet Makai Viktória, a Mária Maratont teljesítő magyar bajnok ultrafutó vezet, valamint a Celldömölkön megrendezésre kerülő hatvan kilométeres kerékpáros zarándoklat.

A Mária Út munkatársai és önkéntesei minden zarándokot szeretettel várnak, és bíztatnak helyi zarándoklatok szervezésére is. Kérik azokat, kik zarándoklatot szerveznének az 1Úton zarándoknap alkalmából, keressék Deák Andreát a deak.andrea@mariut.hu e-mail címen vagy a +36 30 494 1947-es telefonszámon.

A zarándoknap szakaszai, programjai, valamint valamennyi szükséges információ megtalálható a zarándoknap honlapján. További friss hírek olvashatók az esemény Facebook-oldalán is.

Forrás és fotó: Mária Út Egyesület

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria