Irgalmasság rózsafüzére az igazságos békéért – Az ukrajnai püspöki konferencia elnökének felhívása

Kitekintő – 2024. április 15., hétfő | 19:20

Vitalij Szkomarovszkij, az Ukrajnai Római Katolikus Püspöki Konferencia elnöke 2024. április 19-én az igazságos békéért mondott közös imára hívja a híveket.

Krisztusban szeretetett testvéreim! Krisztus feltámadt!

Lukács evangélista közvetítette felénk Jézus biztatását: szüntelenül imádkozzunk, és ne csüggedjünk el. A frontvonalról érkező hírek és az infrastrukturális létesítmények támadása ellenére ebben a hazánk számára nehéz időszakban Egyházunk továbbra is imádkozik, az igazságos békéért könyörög az Úrhoz. Köszönetet mondok mindenkinek, aki a lelki síkon folytatott harcban kitartóan helyt áll, hiszen tudjuk jól, hogy ez ugyanolyan fontos, mint a honvédőké.

Minden hívőt arra biztatok, hogy 2024. április 19-én, pénteken 15 órakor (k.i.) csatlakozzon az irgalmasság rózsafüzéréhez! Ahol megoldható, ott közösségben mondják el az imát! Aki ebben az időpontban dolgozik vagy otthon van, az ott mondja el a rózsafüzért, ahol éppen tartózkodik.

Ugyanezen a napon gyakorolhatjuk a lemondást vagy az irgalmasság egy-egy cselekedetével hozzájárulhatunk az imaszándékhoz. Aki szeretne, és van rá lehetősége, az böjtöt is tarthat. A betegek pedig ajánlják fel szenvedéseiket az Úrnak!

Isten áldjon meg mindenkit a lelki küzdelem útján!

+ Vitalij Szkomarovszkij

 

Forrás: Munkácsi Római Katolikus Egyházmegye Facebook-oldala

Fotó: Munkácsi Római Katolikus Egyházmegye; Pexels.com

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria