Jó volt nekünk együtt lenni! – Egyházmegyei családtalálkozót tartottak Veresegyházon

Hazai – 2022. július 6., szerda | 18:01

Családtalálkozóra hívott a Váci Egyházmegye július 2-ára. Az egész napos rendezvényen előadások, tanúságtételek, gyermek- és közösségi programok, koncert és akolitustalálkozó várta a résztvevőket. A rendezvényt szentmise zárta, amelyet Marton Zsolt megyéspüspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia Családbizottságának elnöke celebrált.

A délelőtt házigazdái Pindroch Csaba és Verebes Linda voltak, előadói pedig Pécsi Rita neveléskutató és Bedő Imre, a Férfiak Klubja alapítója, illetve tanúságot tett Csókay András és felesége, Altay Daniella, Ókovács Szilveszter és felesége, Máthé Zsuzsa, valamint Fodor Réka (Afréka) és férje, Greguss Sándor.

Délután a Közösségek terasza elnevezésű programon többek között az egyházmegye közösségeivel, lelkiségi mozgalmak képviselőivel, a Bízd Rá Magad mozgalom tagjaival találkozhattak a résztvevők, valamint Pintér Béla énekes koncerjét hallgathatták meg. Ezután sor került az akolitustalálkozóra is.

A legkisebbeket játszótér, népi fajátékok, bábszínház, kézműves-foglalkozás, lovaglási lehetőség és sok más színes program várta.

A rendezvény zárásaként Marton Zsolt, a Váci Egyházmegye főpásztora mutatott be szentmisét az Eucharist és a Szent Erzsébet kórus zenei közreműködésével a Kucsa Tamás Városi Sportcsarnokban. Ennek keretében a főpásztor Csillag Péter veresegyházi diakónust Pro Dioecesi Vaciensi (a Váci Egyházmegyéért) emlékéremmel jutalmazta az egyházmegyében végzett munkássága elismeréseként. 

Csillag Péter 2007 és 2010 között Máriabesnyő lektoraként, majd akolitusaként szolgált. 2010-ben Beer Miklós püspök szentelte állandó diakónussá és szolgálati helyeként Veresegyházat jelölte ki. 2012 óta a Szent Lőrincről elnevezett diakónuskör vezetője is volt, 2020 óta a diakónusképzés tutora, számos társát kísérte végig a diakónusszentelésig vezető úton. Feleségével Budapesten élnek, hat gyermeket neveltek fel.

*

A családok évének lezárása alkalmából és a július 2-i Váci Egyházmegyei Családtalálkozóra készülve a szervező veresegyházi egyházközség rajzpályázatot is hirdetett gyerekek és fiatalok számára, melyre az egész egyházmegyéből várták az alkotásokat.

A rajzpályázatról bővebben ITT olvashatnak.

Az eseményről készült további fényképek IDE kattintva tekinthetők meg.

Az alábbi videóra kattintva pedig egy rövid összefoglalót is megtekinthetnek az eseményről:

Forrás: Váci Egyházmegye

Fotó: Hollai Gábor

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria