Jószolgálati díjakat adtak át Nagyváradon

Külhoni – 2024. április 11., csütörtök | 9:00

Első alkalommal díjazták a szociális ágazatban dolgozók szakmai és jószolgálati tevékenységét a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) Bihar megyei szervezete és az Eclessia Mater Alapítvány égisze alatt. A gálaünnepséget pénteken, április 5-én délután tartották a nagyváradi római katolikus püspöki palota alagsorában működő FIX Makerspace rendezvényteremben.

Öt kategóriában két-két plakettet, Deák Árpád képzőművész alkotásait adtak át a szociális területen tevékenykedőknek, illetve egy meglepetéssel is készültek. A jószolgálati díjakat egy-egy olyan személyiségről nevezték el, akik régen vagy a közelmúltban Váradhoz köthetően példaértékű szociális tevékenységet végeztek.

Slachta Margit-díjat kapott a Páli Szent Vince Szeretet Leányai közössége (közismert nevükön a vincés nővérek) és az élesdi Kajántó Mária Gyermek- és Ifjúsági Otthon; Szaniszló Ferenc-díjat a Mallersdorfi Ferences Nővérek közössége és a tenkei református idősek otthona vehetett át; Lorántffy Zsuzsanna-díjat kapott Bertalan Csilla, a micskei Sámuel Ház Szociális Otthon vezetője és Bacsadi Gabriella, a nagyváradi Az Élet Autizmussal Egyesület elnöke; Dr. Földes Béla-díjat vehetett Kiss Károly, a margittai Caritas Catolica Szent Antal Idősotthon vezetője és Simon Ildikó, a Romániai Máltai Szeretetszolgálat nagyváradi fiókszervezete tagja; Szenczy Sándor-díjat kapott Hamza Sándor székelyhídi városi tanácsos, aki a hátrányos helyzetben levő romákkal foglalkozik, valamint Kurucz Tünde, a nagyszalontai Idősek Nappali Központjának vezetője. Meglepetésként ugyancsak Szenczy Sándor-díjat vehetett át Varga György bihardiószegi adventista lelkész is.

A díjátadót követően a nagyváradi Espressione vonósnégyes (Costin Éva – elsőhegedű, Szabó Éva – másodhegedű, Cristea Anca – brácsa és Ichim Beáta – cselló) lépett fel.

Forrás: Romkat.ro

Fotó: RMDSZ Bihar megye Facebook-oldala

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria