Jótékonysági koncerttel támogatja a háború elől Kárpátaljára menekített árvákat a Katolikus Karitász

Hazai – 2022. május 16., hétfő | 15:44

A nehéz sorsú kárpátaljai magyarok az Ukrajna elleni orosz agresszió kezdete óta több ezer menekültet fogadtak. A Katolikus Karitász most azok mellé a fogyatékos árva gyermekek mellé áll, akiket Nagyszőlősön fogadtak be. A május 29-i koncert teljes bevételét az árvaház támogatására fordítják.

A Katolikus Karitász támogatásával jótékonysági koncertet rendeznek 180 kárpátaljai, fogyatékos árva gyermek megsegítésére. A gyermekek kelet-ukrajnai menekültek. Intézményüket bombatámadás érte, ezért Nagyszőlősre költöztették őket. A befogadóhelyen azonban a mindennapi élethez szükséges alapvető eszközökre lenne szükségük, többek között speciális ágyra, szekrényekre. A Katolikus Karitász a koncert teljes bevételét az árvaház támogatására fordítja.

Máté János kárpátaljai magyar kezdeményezésére, a Katolikus Karitász támogatásával valósul meg a koncert, melyen örömmel vállalta a fellépést Tóth Gabi és Pápai Joci. A rendezvény fővédnöke Soltész Miklós államtitkár, a Karitatív Tanács elnöke, háziasszonya pedig Szalai Vivien, a TV2 hírigazgatója.

A helyszínt a Symbol rendezvényközpont (1036 Budapest, Bécsi út 56.) biztosítja és támogatja.

A jótékonysági koncert időpontja: május 29., vasárnap, 18 óra.

Jegyek 10 000 forintos áron online rendelhetők és a helyszínen is megvásárolhatók.

A dalok most 180 fogyatékkal élő kárpátaljai árváért szólnak majd. A gyermekekről szóló rövid összeállítás ITT megtekinthető.

Segítsen, hogy segíthessünk!

Forrás: Katolikus Karitász

Fotó: Lambert Attila

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria