Karizmatikus találkozót tartottak Szombathelyen

Hazai – 2015. november 23., hétfő | 13:35

„Megújuló Szív – Megújuló Egyház – Megújuló Nemzet” mottóval rendezték meg november 14-én a Magyar Katolikus Karizmatikus Megújulás (MKKM) országos találkozóját Szombathelyen, a Savaria Arénában.

A találkozó mintegy kétezer résztvevője között a magyarokon kívül az osztrák karizmatikus megújulás tagjai, valamint a horvát és a lengyel nemzet képviselői is jelen voltak.

A program vezérfonala az egyén szívéből induló, az egyházon keresztül nemzetet és történelmet formáló megújulás volt. Az előadások sorát két fiatal tanúságtétele indította: azt osztották meg a hallgatósággal, hogyan találkoztak Jézussal és ő hogyan változtatta meg életüket, elszakítva őket az ezotéria, okkultizmus fogságából, valamint az Istentől való elfordulásból.

Az ezt követő tanítások segítettek a résztvevőknek felfedezni nemcsak a megújulás lelkületét, hanem ezen belül a speciálisan magyar elhívásukat, amely ma is érvényes: őrizni a keresztet, oltalmazni a kereszténységet.

A nap során Kunszabó Zoltán diakónus, a MKKM Nemzeti Szolgáló Bizottságának elnöke hívást intézett mindazokhoz, akik még nem hozták meg az élet legfontosabb döntését, hogy szívüket Krisztusnak adják át. 

Délben Hugyecz János gödöllői plébános vezetett szentségimádást, majd a délután során Gábriel Zoltán, a sülysápi Imádság Háza alapítója beszélt arról, hogyan indult el településükön a nap minden órájában meg nem szűnő dicsőítést tartó mozgalom.

A nap főelőadója Székely János esztergom-budapesti segédpüspök volt, aki személyes hangvételű, tanúságtételekben is gazdag tanításokban adott iránymutatást.  Karizmáinkat használva legyünk olyan közösségek, akik nem válunk zárttá, mint a Holt-tenger, hanem legyen szeretetünk aktív, odafordulva a szegényekhez, a szükséget szenvedőkhöz – fogalmazott. Elmesélte annak a cigány fiatalembernek a történetét, aki családi körülményei által kilátástalanságra volt predestinálva, de egy tanítónő személyes, odaforduló szeretete által mégis gimnáziumot végzett, becsületes dolgozó ember lett.

A délután folyamán sor került közbenjárásra is, ahol a szolgáló testvérek a különböző szolgálati területek szerint imádkoztak külön-külön a szülőkért, tanárokért, szociális területen dolgozókért, hitoktatókért, közösségvezetőkért, az evangélium hirdetőiért, a szervező, segítő testvérekért, köztük azokért is, akik látszólag jelentéktelennek tűnő szolgálatukkal segítik az evangélium ügyét.

Ezt követte a szentmise, amelyet Székely János püspök mutatott be. Szentbeszédében a jelenlévőknek az irgalmas szeretet dimenzióit tárta fel.

A nap végén Csiszér László és Flach Ferenc, valamint a zalaegerszegi Rád Találtam dicsőítő- és a helyiekből összeállt csoport vezette az imádságot.

A találkozón az Annunciáta nővéreknek köszönhetően folyamatosan szentségimádási kápolna várta a résztvevőket, és gyónásra is mód nyílt. Az aréna kis csarnokában párhuzamos programként a tizenéveseket várta a MKKM tini szolgálata, illetve külön kis helységben három óvónő és vállalkozó fiatalok foglalkoztak a legkisebbekkel.

Forrás és fotó: Szombathelyi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria