Két keréken az Istenszülőhőz – Motorosok zarándokoltak Máriapócsra

Hazai – 2022. július 6., szerda | 12:10

Motorosokkal telt meg Máriapócs július 2-án, amikor a Görögkatolikus Motorosok immár hagyománynak számító búcsújukat tartották a nemzeti kegyhelyen.

A ráhangolódás már június 30-án megkezdődött vecsernyével a Hajdú-Bihar megyei Pocsajban, ahonnan másnap reggel a motorosok útra keltek Nagyvárad felé, hogy határontúli kapcsolataik erősítése mellett a szenvedélyüknek is hódolhassanak.

Útjukat Bátor Botond pálos szerzetes gondolatai kísérték, akinek köszönhetően lelkileg feltöltődve rótták a zarándokok két keréken a kilométereket.

A nagyváradi görögkatolikus szeminárium kápolnájában végzett imaóra után a motoros zarándokok a nagyváradi római katolikus püspöki palota kiállítását nézték meg. Ezután indultak el a már ismerős Huta Slavia (Sólyomkővár, ma Románia, Partium) felé, a vacsorát pedig már Máriapócson fogyasztották el.

Július 2-án Nyírbátorban volt a gyülekező, ahol bevárták a különböző irányból és városból érkezőket, majd Kocsis Fülöp érsek-metropolita áldásával és vezetésével indultak el a kegyhely felé. A templom előtti főtéren majdnem kétszáz motor és még több érdeklődő gyűlt össze.

A gyerekek rövid felvonulása után motoros ügyességi versenyek, végül a találkozó csúcspontjaként Szent Liturgia következett. Végül a motorok és motorosok megáldása következett, majd az eredményhirdetést követően közös ebéddel zárult a program.

Forrás és fotó: Hajdúdorogi Főegyházmegye/Görögkatolikus Motorosok Facebook-oldala

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria