Ki vagyok én igazán? – 41. alkalommal rendezik meg a Máriagyűdi Ifjúsági Találkozót

Hazai – 2023. június 6., kedd | 9:48

A Pécsi Egyházmegye június 29. és július 2. között, immár 41. alkalommal rendezi meg a Máriagyűdi Ifjúsági találkozót (MIT) 16–35 évesek számára a máriagyűdi kegyhelyen. Július 1-jén, a rendezvény szombati napjára 14 éves kortól is várják a fiatalokat.

A MIT-en az idén is zene, közösség, műhelyek, játék, szentmise, dicsőítés, elcsendesedés, a természet és találkozások várják a résztvevőket. A rendezvény idei témájához – „Ki vagyok én igazán?” – kapcsolódva a szervezők János első leveléből választották a találkozó mottóját: „Isten gyermekeinek hívnak minket, és azok is vagyunk.” (1Jn 3,1)

A négynapos programban Uzsalyné Pécsi Rita neveléskutató és Bedő Imre, a Férfiak Klubja alapítójának előadása mellett a Kacaj zenekar koncertje is szerepel. A találkozóra ellátogat Felföldi László pécsi megyéspüspök is, akivel személyesen találkozhatnak és beszélgethetnek majd a fiatalok.

A találkozó programja: 

Június 29., csütörtök: 15.00 – welcome program, 19.00 – szentmise, ismerkedési est

Június 30., péntek: beszélgetések, játék, 16.30 – Uzsalyné Pécsi Rita előadása, kiscsoportos beszélgetések, 19.00 – szentmise, 21.00 – Kacaj zenekar koncertje

Július 1., szombat: 10.00 – Bedő Imre előadása, délután műhelyek, kiscsoportos beszélgetések, találkozás Felföldi Lászlóval, 19.00 – püspöki szentmise, kiengesztelődési est, szentségimádás

Július 2., vasárnap: beszélgetés papnövendékekkel, 10.00 – szentmise, zárás

A találkozón való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Étkezés előzetesen igényelhető. A regisztráció és az étkezési díj befizetésének határideje: június 18. éjfél.

A programok szabadtéren lesznek, ezért a szervezők kérik a résztvevőket, hogy megfelelő ruházatról, eső és nap elleni védelemről gondoskodjanak.

Az előadásokra és a szentmisékre a szervezők külön regisztráció nélkül is nagy szeretettel várnak minden érdeklődőt.

További információk ITT kaphatók. 

Forrás és fotó: Pécsi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria