A Máltai Szeretetszolgálat üzenete a parlamenti képviselőkhöz

Hazai – 2014. május 7., szerda | 18:15

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat üzenetet küld az új Országgyűlés képviselőinek. Kozma Imre atya, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat elnökének levelét a parlament alakuló ülésének napján kézbesítették - tájékoztatta szerkesztőségünket a segélyszervezet.

A Máltai Szeretetszolgálat azt kéri a képviselőktől, hogy a rájuk váró teendők sokaságában ne feledkezzenek meg az előítéletek és a képzetlenség miatt a munkából kiszoruló romákról, a nyomortelepek kirekesztettjeiről, a leszakadó települések lakóiról, a hajléktalan emberekről, az otthonukat veszített családokról, a magukra maradt idősekről és a fogyatékkal élő emberekről.

„Az Országgyűlés alakuló ülésével rengeteg sürgető feladat és halasztást nem tűrő ügy vár Önre, de a tennivalók sokaságában könnyen elsikkadhatnak azok a feladatok, amelyekhez nem kötődnek azonnali határidők. A rászorulók, a mindennapi túlélésért csendesen küzdő emberek gondjai ilyenek. … Felelősek vagyunk minden emberért, aki velünk él. ” – írja a képviselőknek címzett levelében Kozma Imre atya.

Az üzenet legfontosabb gondolatait a Szeretetszolgálat Batthyány téri központjának falán egy 30 méter hosszú, 11 méter magas felület hirdeti a következő napokban.

Az idén fennállásának 25. évfordulóját ünneplő Magyar Máltai Szeretetszolgálat története számos alkalommal megmutatta, milyen ereje van a szeretetnek. A keletnémet menekültek befogadása, a romániai forradalom utáni segélyakció, a délszláv háborúból kimenekített civil lakosság és sebesült katonák Magyarországra szállítása történelmi léptékű bizonyság a szeretet hatalmáról. A Máltai Szeretetszolgálat hajléktalan emberek, rászoruló családok, nyomortelepeken élők, egyedül maradt idősek, fogyatékkal élő emberek körében végzett mindennapos munkája pedig arra világít rá, hogy a cselekvő szeretet hihetetlen lehetőségeket képes teremteni.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat meggyőződése szerint kicsit több szeretet meggyógyítja a világot, rávezet az igazságra és távlatokat nyit előttünk. Ezzel az üzenettel fordul a négyéves munkáját most kezdő, új Országgyűlés képviselőihez a Máltai Szeretetszolgálat.

Fotó: MTI

Magyar Kurír