Korzenszky Richárd volt a máriakálnoki búcsú szónoka Szentháromság vasárnapján

Hazai – 2023. június 9., péntek | 9:55

Szentháromság vasárnapjának vigíliáján, június 3-án szentmisét, majd gyertyás körmenetet és szentségimádást tartottak a máriakálnoki búcsújáróhelyen. Másnap az ünnepi szentmise főcelebránsa és szónoka Korzenszky Richárd emeritus tihanyi perjel volt.

A szombati, vigíliai szentmisét Licz Csaba mosoni káplán mutatta be. Ezt követően gyertyás körmeneten és szentségimádáson vehettek részt a hívek, zarándokok.

Június 4-én, Szentháromság vasárnapján a 11 órakor kezdődő ünnepi szentmisét Korzenszky Richárd OSB celebrálta. Az emeritus tihanyi perjel homíliájában a Szentháromságról, valamint Szűz Mária Erzsébetnél tett látogatásáról szólt.

Az ember sok mindenre képes, de életet, daloló madarat, nem tud alkotni. Ellenben képes pusztítani, ami sajnos szinte természetessé válik világunkban – mondta a szentmise szónoka.

Legyen bennünk bátorság az árral szemben úszni. Ezt a kiállást vállaltuk a keresztségben és a bérmálás szentségében, még ha nem is emlékszünk vagy próbáljuk is elfelejteni – fogalmazott Korzenszky Richárd OSB.

Forrás: Győri Egyházmegye

Fotó: Csonka József

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria