Látássérülteknek mutatott be szentmisét Erdő Péter bíboros – KÉPRIPORT

Hazai – 2016. december 21., szerda | 14:15

Erdő Péter bíboros december 20-án a látássérült hívek karácsonyi ünnepsége keretében, a pásztorjátékot követően szentmisét mutatott be a Batthyány téri Szent Anna-plébániatemplomban – tájékoztatott az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye.


KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

A főpásztor karácsony körüli szeretetlátogatásainak egyik hagyományos alkalma ez évről évre. A karácsonyi műsor pásztorjátékkal kezdődött, melyet a Vakok Batthyány László Római Katolikus Gyermekotthona, Óvodája és Általános Iskolája sajátos nevelési igényű, látássérült, illetve látás- és mozgássérült növendékei adtak elő. Ezt követően a főpásztor szentmisét mutatott be az egybegyűlteknek. 

A Szent Anna-plébánia végzi Budapesten a látássérültek lelkigondozását, amely Lékai László bíboros kezdeményezésére indult el 1977-ben. A felnőtt látássérülteknek minden hónap második vasárnapján tartanak szentmisét.

A látássérült gyermekek lelkigondozása Fehér Anna gyógypedagógus vezetésével 1982-ben kezdődött: a Szent Anna-templom helyiségeiben alakult meg a látássérült gyermekek Szent Anna Otthona. Ma a gyermekek gondozása már jobb körülmények között, a Vakok Batthyány László Római Katolikus Gyermekotthona, Óvodája és Általános Iskolája épületében, a Svábhegyen történik.

Fotó: Merényi Zita

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria