Lengyel barátaink kilenc napon át imádkoznak Ferenc pápa csíksomlyói látogatásának eredményességéért

Külhoni – 2019. május 22., szerda | 21:44

Częstochowában, a Jasna Góra-i kolostorban május 23-tól a szerzetesek együtt imádkoznak Ferenc pápa gyümölcsöző romániai apostoli útjáért, különösen a csíksomlyói látogatásáért. Bátor Botond pálos szerzetes, hargitafürdői elöljáró-plébános tájékoztatta szerkesztőségünket.


A częstochowai kegyhelyen fogadják
a csíksomlyói kegyszobor másolatát (2013)

A lengyelek is tudják, hogy nekünk, magyaroknak nagyon jelentős ez a búcsújáróhely. A częstochowai Szűzanya kegyképének másolata is megtalálható itt, mint ahogy a csíksomlyói kegyszobor replikája Jasna Górán. Azt is fontosnak tartják, hogy a közelben pálos szerzetesek is szolgálnak.

Jasna Górán naponta imádkoznak Péter utódjáért, az imádságba egész Lengyelország bekapcsolódik, de most a 16 órakor kezdődő rózsafüzért kilenc napon keresztül a pálos szerzetesek és a zarándokok arra ajánlják fel, hogy a pápa megújítsa a lelkeket Románia földjén. Marian Waligóra házfőnök atya emlékeztetett arra, hogy már II. János Pál pápa meg szerette volna látogatni az „Istenanya kertjét”, Csíksomlyót. A pálos házfőnök hangsúlyozta: „Egyrészről ezt az imádságot lelki kötelességünknek érezzük, de szívünkből fakadó vágyunk is, hogy fohászkodjunk ennek a látogatásnak a kegyelmeiért, különösen azért is, mert most lép először pápa erre a földre. Szeretnénk imádkozni az egész Egyház, de különösen az ezen a területen élő közösség szándékára.”

Marian atya, aki tavaly a pünkösdi búcsú szónoka volt, ismét eljön Csíksomlyóra, hogy együtt imádkozhasson Ferenc pápával június 1-jén.

Mindannyiunk számára fontos üzenetet hordoz lengyel barátaink gesztusa, amely még inkább megerősíthet minket abban, hogy minél többen fogadjuk Péter utódját Erdélyben, Székelyföldön.

Fotó: Székelyhon.ro

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria